Coinbase lanceert crypto cadeaukaart

Coinbase, ’s werelds grootste cryptobroker, gaat dankzij samenwerking met een nieuwe partner beginnen met het uitgeven van een digitale cadeaubon. Hierdoor kan er met cryptovaluta’s cadeaukaarten aangekocht worden.

Wellicht is het straks zo dat er in plaats van een boekenbon, of fashioncheque, ook een cadeaukaart met cryptomunten cadeau gedaan kan worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf doet er alles aan om nieuwe gebruikers te werven, met als doel zoveel mogelijk mensen bekend te laten worden met de wereld van crypto. De uitgifte van de nieuwe cadeaubon mag in het verlengde daarvan gezien worden. Een uiterst slimme zet om de adoptie van crypto te versnellen.

Samenwerking met WeGift

Volgens Bloomberg zullen diensten worden geïntegreerd met WeGift, een in Londen gevestigd online platform dat cadeaukaarten uitgeeft. Gebruikers kunnen nu met cryptocurrencies cadeaubonnen kopen vanuit hun wallet op Coinbase.

De cadeaubonnen die via WeGift met cryptocurrency worden gekocht kunnen worden gebruikt in meer dan 120 winkels, waaronder Tesco, M&S, Uber, Carrefour, Google play en Costa. De service is tot nu toe alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, maar ook Nederland!

Momenteel ondersteund de beurs nog enkel bitcoin, bitcoin cash, litecoin en ethereum, maar de kans is groot dat er binnenkort meer crypto’s worden toegevoegd.

E-Money Licentie

De beurs verkreeg enkele maanden geleden een E-Money licentie, geautoriseerd door de Britse Financial Conduct Authority. De licentie geeft Coinbase de mogelijkheid om betalingsdiensten aan te bieden en digitale betalingsalternatieven uit te geven. Die kunnen vervolgens gebruikt worden voor het verrichtten van betalingen middels betalingskaarten, via internet of telefoon.

Bron: Coindesk

Inschrijven nieuwsbrief


    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...