Pundi X ontwerpt eigen decentrale smartphone: de XPhone

Pundi X komt met een heuse blockchaintelefoon. Het bedrijf uit Indonesië demonstreerde haar gloednieuwe uitvinding tijdens het eigen XBlockchain Summit op Bali.

XPhone

Momenteel wordt de blockchaintelefoon getest door een aantal smartphonefabrikanten. In het tweede kwartaal van 2019 moet de telefoon uitkomen.
De naam van het apparaat: de XPhone. Aan de telefoon wordt de laatste versie van de blockchain van Pundi X gekoppeld, die de naam FunctionX heeft gekregen. De telefoon is bedoeld om meer mensen aan te spreken en dApps-ontwikkelaars de kans te geven voor hun platform te gaan ontwikkelen. Volgens hen is dit de eerste stap naar een decentraal internet.
De telefoon bestaat uit een aantal componenten:
– besturingssysteem
– blockchain
– Function X IPFX
– FXTP protocol
– Docker

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Android 9.0

Alle vijf de componenten hebben als doel: het decentraliseren van alle apps, website, communicatie en data. Het besturingssysteem is gebaseerd op Android van Google, versie 9.0. Hierdoor zijn Android-apps te gebruiken. Hiermee hoopt Pundi X dat gebruikers en ontwikkelaars een overstap maken vanuit Android. Er wordt een ander protocol gebruikt dan het “normale” internetprotocol http. Elk apparaat dat is aangesloten op het netwerk van Pundi X is een “node” en heeft een eigen adres en private key.

FXTP:// protocol

Dus in plaats van het https:// protocol gebruik je het protocol FXTP://xxx (naam). Foto’s, data, bestanden of een website kan via dat protocol opgezocht worden. Bellen, een berichtje sturen of mailen kan via de commando’s. Bel (naam), sms (naam) of mail (naam).

Pundi X heeft de website FunctionX in het leven geroepen om te communiceren over de voortgang.

Lees verder bij Bitcoin Magazine NL >> Coin Highlight #2: Pundi X voor de volgende miljard gebruikers van cryptovaluta

Bron: Pundi X Medium

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Altcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...