Column John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Scam aleeeeeeeert!

Column – Het is weer zover. Uit verschillende hoeken en gaten krijg ik berichten met vragen over de nieuwste scam (mijn inziens) die zich lijkt te verspreiden als wildvuur. Hoe komt het toch altijd dat dit soort dingen zich zo goed verspreiden? Waarom zijn het niet de goede projecten die zich zo kunnen verspreiden? Ik merk dat het me frustreert als ik van slimme mensen de vraag krijg of deze nieuwe scam een goed project is (dat is het niet). Of ze er in moeten investeren of niet. Na vijf minuten research was mijn conclusie al volmondig: “nee, het is een scam, blijf er bij weg.”

Initiative Q

Initiative Q, het belooft heel veel, maar levert voorlopig nog niks. Het is niet persé een pyramide scheme of multilevel-marketing (MLM), maar het wil wel je informatie hebben, doch beperkt. Grappige is dat het project zich genoodzaakt voelt om zich te verdedigen dat ze geen pyramide schema of MLM zijn in een tweet die ze eerder hebben verstuurd en zoals vernoemd op de website. (zie tweet hieronder) Dan zou je al genoeg moeten weten. Als een project je bergen met geld belooft waar je vrij weinig voor hoeft te doen dan kun je het het best meteen link laten liggen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het zou het mooist zijn als men in ieder geval op de volgende punten zou letten in de toekomst. Educate yourself! Als je de volgende dingen tegenkomt, dan moet je je tabblad sluiten en gewoon doorzoeken naar een andere bron van inkomsten. Hieronder kenmerken van een scam/MLM:

Scam alert

Er kan dus een vinkje geplaatst worden bij nummer 1,2 en 3. Het lijkt er allemaal op te wijzen dat Initiative Q een scam is. Zoals ik eerder bij anderen al heb aangeraden:blijf weg bij het project. Alhoewel, als je een nieuwe mail aanmaakt, zodat je niet gespammed wordt, kun je best een kans wagen op al die beloofde duizenden dollars. Maar steek er zelf geen geld in!

Inschrijven nieuwsbrief


Eerdere columns van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...