Nxchange en Zwitserse blockchainbeurs Lykke gaan security tokens aanbieden

Lykke en effectenbeurs Nxchange gaan samenwerken om een beurs te starten voor zogenaamde security tokens of tokenized securities (STO‘s).

Security tokens

Het Zwiterse Lykke is een blockchainbeur en wordt aandeelhouder van Nxchange. Daarvoor leveren de Zwitsers onder meer kapitaal, blockchaintechnologie, infrastructuur voor de cryptohandel en kennis op het gebied van financiële structurering. Nxchange, in Nederland bekend om de notering van Fastned, wil beleggers de kans bieden om in STO’s te kunnen investeren. Beide partijen lanceren ook een wallet waarmee gebruikers de activa veilig kunnen opslaan. Nxchange kondigde onlangs een samenwerking met de ABN AMRO Clearing aan voor de ontwikkeling van een blockchainrekening waarmee transacties realtime kunnen worden afgewikkeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees een eerder interview wat we met Marleen Evertz hadden in maart dit jaar >> “We gaan gereguleerd tokens aanbieden via cryptobeurzen”

Oprichter Richard Olsen van Lykke: “Dit is een historische dag want we streven een rechtvaardiger en democratischer financiële wereld na. Digitale activa en blockchaintechnologie is de technologie van de toekomst met meer nadruk op regulering en compliance.”

Marleen Evertsz, CEO en oprichter van Nxchange voegt toe: “Het is tijd voor een modernere transactievormen: efficiënt, real-time, 24/7, transparant en ondersteund door compliance procedures die maximale veiligheid garanderen. We zijn blij met de partnership van Lykke en de krachten te bundelen in de opbouw van de Next Generation Stock Exchange.”

Bron: persbericht Lykke

Lees meer over:
cryptobeursSTOSTO's

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...