Cardano (ADA) komt met betaalkaart voor 33.000 winkels in Zuid-Korea

Cardano (ADA) komt met prepaid-betaalkaart voor 33.000 winkels in Zuid-Korea. Het is geen pinpas, maar een betaalkaart waar je ADA op kunt zetten.

Cardano (ADA) prepaid betaalkaart

De uitrol van de kaart is mogelijk door een samenwerking van EMURGO en Metaps+, waarmee Koreanen in 33.000 winkels kunnen afrekenen met ADA. Volgens de betrokken partijen is een transactie mogelijk in slechts enkele seconden. IOHK (Input-Output Hong Kong), de ontwikkeltak van Cardano, lanceerde eerder de Yoroi wallet en nu de crypto betaalkaart.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Europese samenwerking

Ook in Europa blaast Cardano een deuntje mee. Het project kwam onlangs in het nieuws door de start van een Europese blockchain lobbyclub met onder meer NEM, Ripple en Fetch.ai. Op dit moment wordt het Plutusfest, een samenkomst van de IOHK-organisatie, gehouden in de Universiteit van Edinburgh.

Cardano is nummer elf van de Coinmarketcap met een marktwaarde van 781 miljoen dollar. De koers van ADA staat op 3 dollarcent. De cryptomunt is de afgelopen 6 maanden met 65% gedaald. Opvallend: over de afgelopen 12 maanden noteert ADA nog een plusje van 7,3%.

Bron: Cryptovibes

Inschrijven nieuwsbrief



Lees meer over:
ADACardano

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...