De top 3 van bitcoinexpert Joël Happé voor 2019

2018 is opnieuw een bewogen jaar geweest voor bitcoin waarin de digitale munt een wisselkoers noteerde van tussen de 17.000 en 3.000 dollar. Bitcoin Magazine NL blikt met bitcoinexpert Joël Happé terug en vooruit op 2019.

Bitcoin in 2018

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Ik heb dit soort cycli in het koersverloop eerder meegemaakt en mijn ervaring is dat na iedere bubbel en crash meer mensen blijven hangen in bitcoin en cryptovaluta. Zo krijg je wereldwijd een steeds grotere groep mensen die zich inlezen en verdiepen in het fenomeen cryptocurrency. Zij stellen bijvoorbeeld kritische vragen over de logica achter economische theorieën, centrale banken, blockchaintechnologie en decentralisatie,” vertelt Happé.

Bitcoin prijs

Over de bitcoinprijs meldt Happé het volgende: “Ervaren speculanten hebben dit jaar opnieuw de gelegenheid gekregen om enorm te profiteren van het drastische koersverloop. Volatiliteit staat namelijk gelijk aan kansen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om te speculeren op een waardevermindering van de digitale munt. Daarentegen is het voor de belegger met een lange termijn strategie een minder rooskleurig jaar geweest. Voor hoeveel euro’s een bitcoin in de toekomst kan worden ingewisseld weet niemand, maar dat de virtuele valuta niet verdwijnt dat staat vast.”

Wereldwijde digitale betaalmunt

Duidelijk is Happé over het voortbestaan van de digitale munt: “Volgens ICT-experts is een honderd procent uptime onhaalbaar. Bitcoin vierde in 2018 zijn tiende verjaardag en slaagt er in om deze uptime te verwezenlijken. Daarnaast zit er geen bedrijf achter bitcoin dat de stekker er uit kan trekken of failliet kan gaan. Over tientallen jaren bestaat bitcoin als betaalsysteem nog steeds, een wereldwijde internetvaluta die geen last heeft van censuur is namelijk enorm handig.”

En daar is ie…de top 3 van Joël Happé voor 2019:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...