Column John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Even geen crypto is heerlijk en verstandig!

Column John van MeerIk ben gisteravond teruggekomen van een weekje Lissabon. Man, wat was het heerlijk om even een week niet met crypto bezig te zijn. Althans, dat heb ik geprobeerd, maar dat wilde niet altijd even goed lukken. Misschien is dat omdat ik crypto-verslaafd ben.

Cryptoverslaafd

Tradingview, Binance, Bitfinex, Twitter, Telegram, Youtube, Whitepapers, Bitcoinmagazine, Coindesk. Een kleine greep van websites en apps die ik dagelijks bezoek en gebruik om op de hoogte te blijven van (prijs)ontwikkelingen en trading mogelijkheden. Soms word ik er alleen wel een beetje gek van en is een weekje rust dan ook heel erg fijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Decision fatigue’

Als je op vakantie bent vind ik namelijk dat je moet kunnen genieten van al het moois wat je daar aantreft. Bovendien zorgt het ervoor dat je hersenen weer even worden opgeladen zodat je weer met een frisse blik kunt traden en een beeld kunt vormen over de ontwikkelingen in de cryptospace. Als je te veel bezig bent met traden (of andere werkzaamheden) kun je (ongemerkt) ook last krijgen van “beslissingsvermoeidheid” (decision fatigue). In het kort: we moeten elke dag kleine en grote beslissingen maken. Wat moet ik eten? Hoe groot wordt mijn positie? Al deze keuzes stapelen op en zorgen ervoor dat je minder energie hebt om de juiste keus te maken. Je gaat dan of roekeloze keuzes maken of juist geen keuzes meer. Dat wil je al helemaal niet met het traden. Dus heb ik een aantal dingen gedaan om geen crypto-keuzes te hoeven maken tijdens de vakantie.

Tevreden

Ik heb een aantal posities gesloten en heb ik een aantal kooporders ingezet om mijn targets voor lange termijn posities te vullen. Tevens heb ik zoveel mogelijk notificaties uitgezet zodat ik niet alle nieuwtjes meteen ga bekijken. Helaas was het niet altijd genoeg. Notificaties uitzetten is een ding, maar de apps helemaal niet openen was lastiger. Ik kon het niet laten om af en toe Tradingview erbij te pakken of wat nieuwssites. Zodoende heb ik alsnog een to-do lijst zitten maken met links en artikelen die ik moest gaan doornemen zodra ik terug zou zijn. Onder andere voor deze column ben ik weer volledig in de crypto gestort. Al met al mag ik tevreden zijn en ben ik redelijk met mijn hoofd uit de crypto gebleven.

Ik ben ook altijd benieuwd naar hoe andere crypto verslaafden omgaan met hun verslaving. Laat het vooral even weten in de comments!

Eerdere columns van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Inschrijven nieuwsbrief


    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...