E-commercegigant Rakuten lanceert in april cryptobeurs

E-commercegigant Rakuten lanceert in april dit jaar een eigen cryptobeurs. Dat maakt de firma, ook wel de Japanse Amazon genoemd, bekend in een persbericht.

Rakuten Payments

Vorig jaar in augustus werd voor 2,4 miljoen dollar de vrij onbekende cryptobeurs Everybody’s Bitcoin overgenomen. Deze beurs wordt nu onder de paraplu Rakuten Payments gebracht, een nieuw bedrijfsonderdeel dat 1 april 2019 het levenslicht moet gaan zien.Ook de prepaidbetaalkaarten van Rakuten Edy komen onder Rakuten Payments te vallen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het persbericht staat daarover het volgende:
“[W]e have been preparing the Group Reorganization through a company split, to clarify accountability, improve management efficiencies and optimize allocation of resources, and thereby further grow and expand the Rakuten Ecosystem and maximize corporate value.”

Bitcoin als betaalmiddel

Rakuten accepteert al sinds 2015 BTC als betaalmiddel. Met de overname van de cryptobeurs wil het toegang krijgen tot deze markt. Ook denkt het bedrijf aan een eigen loyaltytoken. Andere bedrijfsonderdeel die direct een relatie met blockchain hebben zijn BitNet, een betaalverwerker van bitcoin, en broedkamer Rakuten Blockchain Lab.

Rakuten is in 1997 opgericht en behaalde vorig jaar een omzet van 6,2 miljard euro.

Bronnen: persbericht Rakuten / Cointelegraph

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...