“Ripple verwerkt €660 miljoen tegen minder dan één eurocent aan kosten”

Publiciteitsstunt of niet, maar het is het netwerk van Ripple gelukt om 755 miljoen dollar van eigenaar te laten verwisselen in slechts…vier seconden. Opvallend zijn ook de zeer lage transactiekosten: 1 dollarcent. Het gaat om een aantal transacties die samen goed zijn voor ruim 2,1 miljard XRP, omgerekend 755 miljoen dollar (660 miljoen euro). Bij een ‘normale’ financiële instelling lopen de kosten voor vergelijkbare transacties tegen de duizenden dollars in totaal.

Ripple-transacties

Dit blijkt uit data van het Twitteraccount Whale Alert, die grote verschuivingen op openbare ledgers bekendmaakt van de website bithomp.com.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ripple, sinds vanochtend gezakt naar plek 3 van de Coinmarketcap, wordt bekritiseerd vanwege haar samengebalde, gecentraliseerde macht. Zo is het merendeel van de XRP-tokens nog in handen van de Ripple Foundation. Ook zou een meerderheid van de beschikbare XRP-tokens op de markt in handen zijn van banken en instituties en niet in particulier bezit, een groot verschil met andere cryptovaluta. Ook heeft Ripple een ‘normale’ bedrijfsstructuur met een ‘echt’ kantoor. Deze week merkte bitcoinmaximalist Tone Vays nog op: “Blockchainnetwerken met een kantoor zijn geen gedecentraliseerde blockchainnetwerken”.

Koers Ripple

De koers van XRP is op woensdagochtend 11.00 uur Nederlandse tijd is 36 dollarcent. De cryptomunt is 1,8% gestegen afgelopen 24 uur. Zie hieronder de tweets van Whale Alert over de achtereenvolgende transacties op het Ripple-netwerk.

Bron: Dailyhodl

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...