Bancor Wallet moet tokenswap tussen ERC20 en EOS tokens verbeteren

Bancor lanceert een vernieuwde wallet waarmee een cross-chain tokenswap gemakkelijker wordt. In gewoon Nederlands: het omwisselen van een ERC20 token op het ethereum netwerk voor een EOS token. Dat is bijvoorbeeld gemakkelijk als je voor een spelletje EOS tokens nodig hebt en wat ERC20 ervoor wilt inwisselen. Bancor is een zogenaamde 'dex', een decentrale exchange die werkt zonder centrale SQL-server zoals bijvoorbeeld Binance om transacties te 'settlen'.

Tokenswap

Bancor uit Israël geldt met 153 miljoen dollar aan opgehaald kapitaal als één van de meest succesvolle ICO's van 2017. De nieuwe non-custodian wallet moet een tokenswap tussen ERC20 op het ethereum netwerk en tokens op het EOS-netwerk vergemakkelijken. De wallet is gebouwd op het protocol BancorX, een decentrale applicatie. Om het ingewikkelder te maken: bij elke transacties is er een beetje BNT nodig, de utility token van Bancor. Elke gebruiker moet nu met één handeling de swap kunnen maken. Non-custodian wil zeggen dat de gebruiker controle heeft over zijn crypto, Bancor heeft daar geen zeggenschap over.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

dApps

Bancor's dex loopt nog steeds op het ethereum netwerk, ondanks de toegenomen populariteit van EOS en TRON. Er bestaan circa 2.000 decentrale applicaties, voornamelijk (gok) spellen. De tien meest gebruikte dapps draaien op EOS en enkele TRON apps. Woordvoerder Nathaniel Hindman van Bancor zegt tegenover nieuwssite The Block Crypto: “Het is niet zo dat er één dominante blockchain overblijft die de andere chain gaat overheersen. We houden ook volumemanipulatie bij EOS en TRON goed in de gaten."

Handelsvolume

Het handelsvolume van een 'dex' valt in het niet bij een centraal geregelde beurs. Naar verluidt converteert Bancor voor ca. 1 miljoen dollar aan ERC20 tokens per dag. Bij EOS ligt dat cijfer op circa 2 miljoen dollar per week. Eyal Herzog, medeoprichter en productarchitect van Bancor: “De functie van de token verschuift van speculatie naar gebruik. Via deze vernieuwde wallet kunnen gebruikers van dApps sneller en gemakkelijker wisselen tussen tokens."

Uniswap

Bancor is niet de enige partij die een zogenaamde token-to-token dienst op de markt brengt. Concurrent Uniswap had een handelsvolume van 4,3 miljoen dollar vorige week. Uniswap is een versimpeld smart contract waardoor ERC20 tokens omgewisseld kunnen worden. Iedere internetgebruiker met een Metamask wallet kan direct starten. De beperking is dat het alleen voor ERC20 tokens geldt. Bancor biedt als enige de cross-chain omwisseling aan op deze schaal.

Interview Galia Benartzi

We spraken met oprichter en ceo Galia Benartzi van Bancor juli vorig jaar waarbij deze wallet ook ter sprake kwam.

Bron: The Block Crypto

Lees meer over:
dexEOSERC20Ethereumtokens

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.