Poetin: Rusland komt met een virtuele munt, de CryptoRuble

Een ‘CryptoRuble’ is een kwestie van tijd, aldus diverse nieuwsbronnen in Rusland. De minister van communicatie Nikolay Nikiforov zou met het nieuws uit de school geklapt zijn.

CryptoRuble

De CryptoRuble zou volledig worden gereguleerd door de Russische autoriteiten. Alleen zij kunnen de virtuele munten uitgeven en transacties ermee controleren. Het wordt mogelijk om de digitale munten tegen de gewone Roebel om te wisselen. De eigenaar van de CryptoRoebel moet wel kunnen uitleggen hoe hij eraan komt, anders is 13 procent belasting van toepassing.
Nikiforov zou in een verklaring gezegd hebben: “We brengen deze munt voor een eenvoudige reden uit: als wij het niet doen, doen onze buren van de Euraziatische gemeenschap het wel”.
Naast Rusland zijn de landen Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan lid van deze economische samenwerking.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Regulatie

Deze stap betekent niet dat Rusland de Bitcoin en andere altcoins zomaar gaat toelaten. Onlangs riep Poetin nog op voor een compleet verbod op alle cryptocurrencies. Het lijkt erop dat Rusland alleen met een volledige regulatie handel in virtuele munten toestaat.

Op Twitter werd het nieuws onder meer zo ontvangen:

Bron: Cointelegraph

Foto bron: Mark van der Chijs (Flickr.com)

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...