Ook Kazachstan van plan een eigen digitale munt te lanceren

In navolging van vele andere landen is men ook in Kazachstan bezig een digitale munt te lanceren.
Het Astana International Finance Center (AIFC) sloot daarvoor een samenwerkingsovereenkomst met het Maltese bedrijf Extante.

AIFC

AIFC is een door de overheid gesteund plan om een vrijhandelszone te realiseren in Kazachstans hoofdstad Astana. De planning is dat AIFC op 1 januari 2018 volledig in werking treedt.
De voorzitter van de AIFC Management Council is niemand minder dan de president van Kazachstan zelf.
AIFC zal samen gaan werken met Extante om een markt voor cryptovaluta op te zetten in het voormalige Sovjetland.
Extante verwacht dat AIFC een internationale hub kan worden voor blockchain activiteiten en is van plan zich volledig te storten op de ontwikkeling van een digitale markt voor cryptovaluta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Andere landen

Met de geplande samenwerking treedt Kazachstan in de voetsporen van vele andere landen die interesse hebben getoond in een eigen cryptomunt.
Zo stelde Estland in augustus voor de estcoin te lanceren. Japan stuurde afgelopen maand aan op de lancering van de J-Coin. En Rusland ziet de cryptoruble wel zitten.
Maar ook vele centrale banken wereldwijd, waaronder die van Canada, Engeland, India en China, ja zelfs het IMF toonden al eerder de ambitie om een eigen cryptovaluta te lanceren.

Stasis

Daarmee lijkt voor de cryptovaluta’s toch een bepaalde (institutionele) wind mee.
Het nieuwe ecosysteem van Kazachstan voor cryptovaluta moet gebruik maken van het blockchainplatform Stasis, dat werd ontwikkeld door Extante.
Het is nog niet bekend wanneer die digitale munt van Kazachstan daadwerkelijk wordt gelanceerd.

Bron: AIFC, Global News Wire

Foto: Flickr / Alex J. Butler

Lees meer over:
cryptovaluta