Bitcoin Gold ziet het levenslicht

Eerder dan verwacht heeft de tweede hard fork, splitsing, van Bitcoin plaatsgevonden. Hierdoor is een nieuwe cryptocurrency ontstaan, genaamd Bitcoin Gold.
Op block 491407 van de originele bitcoin blockchain hebben de initiatiefnemers getracht een betere cryptomunt te creëren met nieuwe regels.
Bij Bitcoin heeft een beperkte groep miners, met loodsen vol computers, de controle over het netwerk. Bij bitcoin gold is het de bedoeling dat er meer miners aan het netwerk wordt gebonden.
Het Bitcoin Gold-initiatief wordt geleid door Jack Lioa, CEO van mining company LightingASIC, maar of het een succes wordt moet nog blijken.

Niet het nieuwe goud

Grappig toeval wil dat Amerikaanse bank Goldman Sachs aangaf dat, ondanks de opmars van cryptomunten als bitcoin, digitale valuta niet het ‘nieuwe goud’ zijn.
Geen bitcoin gold voor Goldman Sachs dus.
Bitcoinportefeuilles zijn volgens hen kwetsbaar voor hacks en de prijs is te vluchtig.
Bitcoin wordt ook wel het digitale goud genoemd, omdat het een eindig aanbod heeft en op sommige momenten van geopolitieke spanningen een prijsstijging liet zien.
Daarmee zou het net als goud een veilige haven in onzekere tijden zijn, hoewel goud ten tijde van die geopolitieke spanningen eigenlijk nauwelijks bewoog.
Apart.
Daarnaast houden centrale banken wereldwijd voor honderden miljarden aan goud op de balans aan, maar de eerste bank die bitcoin op de balans heeft staan zal nog bekend gemaakt moeten worden.

Hack-aanvallen

Wat ook apart is dat de website van die nieuwe Bitcoin gold al sinds het begin hinder ondervind van denial-of-service aanvallen.


Ondertussen ging de koers van de nieuwe munt, die nog niet verhandelbaar is, van boven de 500 dollar flink lager tot iets boven de 200 dollar.
Een indicatiekoers.
Want ondanks dat de hard fork heeft plaatsgevonden zal de munt waarschijnlijk pas op 1 november vrij verhandelbaar zijn.

Bronnen: Coin Desk, CNBC, IEX

Foto: Flickr / William Warby

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!