Bitcoin even door 5.920 dollargrens, rumoer rond nieuwe Bitcoinmunt SegWit2X

De prijs van de Bitcoin breekt deze week record na record. Deze vrijdagochtend werd met 5.920 dollar een nieuw hoogterecord bereikt. Op moment van schrijven staat de Bitcoin weer ‘gewoon’ op 5.680 dollar. De rally van Bitcoin is opvallend: 4.500 naar 5.920 dollar, een toename van 32%.
Vooral munten als Litecoin en Bitconnect lijken van de opmars te profiteren.

Nieuwe rally?

Volgens goed ingevoerde analisten als Tuur Demeester, Trace Mayer en Samson Mow is dit nog maar het het begin. Ze verwachten dat de 6.000 dollargrens snel doorbroken wordt. Welke factoren stuwen de groei?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Twee bitcoinketens?

Over de komst van de SegWit2x is de laatste weken veel rumoer ontstaan. Analist Samson Mow verwacht dat deze nieuwe “hard fork” de prijs van Bitcoin verder doet opstuwen. Exchanges zoals de Coinbase en Bitfinex verklaren deze “fork” niet op te nemen.
Ook de grootste Bitcoin community van Zuid-Korea (de Seoul Bitcoin Meetup) wijst het af “omdat BTC het dominante Bitcoin-netwerk zal blijven”.

Bitcoin Cash

Ook exchangeplatform als Blockchain vermoedt dat SegWit2x leidt tot twee aparte bitcoinketens, het oorspronkelijke BC1-keten en een SegWit2x-keten. Een woordvoerder van Blockchain: “We zullen de keten met de meeste waarde, bijvoorbeeld BC1, voorrang geven op onze exchange. Klanten blijven echter toegang houden tot de ‘onderliggende’ keten, we noemen deze voor het gemak BC2, zolang deze maar significante waarde heeft. Vergelijk het wat er met Bitcoin Cash gebeurd is. Klanten die hadden geïnvesteerd in Bitcoin Cash behielden de mogelijkheid om terug in de Bitcoin te stappen.”

Volgens analisten gaat het lange termijn vertrouwen in de oorspronkelijk Bitcoin blockchain juist tot meer koersgroei leiden. Zowel supporters als critici zullen nieuw kapitaal in de Bitcoin steken om of Bitcoin te steunen of om nieuwe SegWit2x-munten te scoren.

Bron: bewerking van een bericht op Cryptocoinnews

Foto: Zach Copley (Flickr.com)

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...