Coinbase maakt verschil tussen BTC & Segwit2x-blok B2X

Coinbase gaat een verschil maken tussen de "core" Bitcoin (BTC) en het gesplitste Segwit2x-blok, gaat B2X heten. Dat meldt een van 's werelds grootste digitale valuta-exchanges op een recent gepubliceerde blog.

B2X

De aanstaande splitsing waardoor er tijdelijk twee Bitcoin blockchains ontstaan, zal naar verwachting 16 november plaatsvinden. Klanten van Coinbase krijgen automatisch een gelijke hoeveelheid B2X krediet gestort. Iemand met 5 BTC krijgt dus 5 B2X.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Gold

Ook wordt er ingegaan op de recente splitsing Bitcoin Gold. Daarover zegt Coinbase: "Er zijn zorgen over de veiligheid en stabiliteit van Bitcoin Gold. We zullen Bitcoin Gold voorlopig niet opnemen in onze exchange."

Crypt0 vlog

Ook de invloedrijke vlogger Crypt0 deed hiervan melding op zijn populaire Youtube-kanaal.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.