Gerucht: China hervat handel in digitale munten

De Chinese regering gaat naar verwachting de handel in digitale munten de komende maanden hervatten. De handel zal gereguleerd worden door een licentieprogramma Know Your Customer (KYC) en een streng Anti-Money Laundering (AML) systeem.

Het gaat om onbevestigde berichten van Xinhua, een door de staat beheerde nieuwspublicatie, die tevens meldt dat China cryptocurrencies de “beste keuze” vindt voor “ondergrondse economieën”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdelijk verbod

Vorige maand verbood China en lokale financiële toezichthouders tijdelijk de handel in cryptocurrencies via diverse exchangeplatforms. Dit had onder meer een prijsdaling van de Bitcoin, de hoogste gewaardeerde digitale munt, tot gevolg naar 3.000 dollar. Vrijwel de gehele digitale muntenmarkt werd over de hele linie fors gecorrigeerd. Chinezen gingen massaal via exchanges in Zuid-Korea en Japan handelen. Japan heeft snel geanticipeerd op de groei door elf nieuwe handelsplatformen te openen.

Geen controle

Maar China zat meer in haar maag met nieuwe handelsplatformen (zoals OTC-platformen en peer-to-peer platform zoals LocalBitcoins), waar de Chinese autoriteiten geen controle op handel in de Chinese yuan kunnen uitoefenen. En kan er ook niet opgetreden worden tegen mogelijke handelsovertredingen.
Grote, Chinese exchanges zoals BTCC, OKCoin en Huobi werden consequent gemonitord door de Chinese autoriteiten.

Tweedeling

In Azië is een tweedeling gaande. Japan wordt bitcoin niet in de ban gedaan, maar in Zuid-Korea geldt een verbod op Initial Coin Offerings (ICO’s) en ook de houding van Maleisië ten opzichte van cryptocurrencies is nog onzeker. Sinds vorige week loopt de bitcoin-koers weer omhoog en dit weekend werd de grens van 4.500 dollar doorbroken.

Bron: Cryptocoinnews

Foto: fdcomite (Flickr.com)

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.