Nieuwsberichten » Bitcoin » De hype is terug: 4 redenen waarom de bitcoinkoers door de 5.000-dollargrens heen schiet

De hype is terug: 4 redenen waarom de bitcoinkoers door de 5.000-dollargrens heen schiet

Bitcoin is de laatste dagen aan een flinke rally bezig. Op moment van schrijven staat de koers op 4.816 dollar. In september brak de digitale munt bijna door de 5000 dollargrens heen. Onder meer het tijdelijke verbod op bitcoinhandel door China gooide roet in het eten. De koers zakte fors naar een laagteniveau van 3.226 dollar op 14 september. Bijna een maand later ziet het plaatje er weer geheel anders uit. De bitcoin heeft zelfs van alle digitale valuta’s het beste gepresteerd het afgelopen kwartaal.

4 redenen waarom de bitcoinkoers door de 5.000 dollargrens heen schiet

Volgens marktvolgers zijn er een paar factoren aan te wijzen waarom de 5.000 dollargrens dichterbij ligt dan we denken.

1. De ‘hype’ is terug

De ‘hype’ rondom de bitcoin lijkt helemaal terug. Zodra China besluit om de handel in digitale munten te hervatten, kan dit leiden tot een nieuwe rally van de koers. Zie hieronder de koers van de afgelopen drie maanden:

2. Een (nieuwe) financiële crisis

Een grote ‘wat-als’, maar stel dat er een nieuwe financiële crisis zou uitbreken, bijvoorbeeld als gevolg van de steeds toenemende oorlogsdreiging tussen de VS en Noord-Korea, dan zou de bitcoin daar van kunnen profiteren. De (waarde van de) bitcoin lijkt minder kwetsbaar voor een wereldwijde crisis op de geldmarkten. Toenemende dreigingen tussen machtsblokken in de wereld kan juist leiden tot meer vertrouwen in digitale valuta’s. In landen met hyperinflatie zoals Zimbabwe (bitcoinfundi) en Venezuela wordt de bitcoin gebruikt om hun kapitaal (veilig) te kunnen stallen.

3. Een goedkeuringsstempel (van Wall Street)

Steeds meer gevestigde banken en financiële instellingen op Wall Street lijken digitale valuta’s niet uit te willen sluiten. Zo overweegt Goldman Sachs een apart bitcoin handelsteam in het leven te roepen, meldde Forbes onlangs.
Zodra meer namen van de gevestigde orde de digitale valuta openlijk ondersteunen, komen critici als Jamie Dimon van JP Morgan en Jordan Belfort (“the Wolf of Wall Street”) steeds meer alleen te staan.
Experts verwijzen naar 1 augustus, toen de bitcoin ook omhoogschoot nadat een aantal institutionele beleggers in de bitcoin stapten.

4. Bitcoin Gold

Vanaf vermoedelijk woensdag 25 oktober wordt er een “harde fork” aan de (blockchain van de) bitcoin toegevoegd: Bitcoin Gold (BTG). Dat houdt in dat bezitters van Bitcoin op dat specifieke “BTG-block” wat geclaimd wordt, een vergelijkbaar aantal Bitcoin Gold ontvangen. Vermoedelijk is er wel een “Wallet” of software nodig om je BTG-tokens te verplaatsen. Ook is de vraag hoeveel waard BTG wordt. Bij een waarde van bijvoorbeeld 0,1 BTC heeft het waarschijnlijk kans van slagen, verwachten insiders.

Meer over Bitcoin Gold bij Bitcoin Tech Talk >>

Bron: The Cointelegraph

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder