Kantar TNS: 135.000 bitcoinbeleggers in Nederland

Onderzoeksbureau Kantar TNS heeft uitgezocht hoeveel Nederlanders cryptomunten in bezit hebben en komt daarbij tot de conclusie dat het aantal Nederlanders met cryptomunten het afgelopen jaar is verdubbeld.

Onderzoek

Zij peilde de stemming bij 35.379 huishoudens en daaruit blijkt dat zo’n 135.000 Nederlanders investeerden in cryptovaluta.
Bitcoin komt daarbij het meest voor, bij driekwart van de cryptoportefeuilles, en van de bezitters heeft 43 procent er hooguit 100 euro aan besteed.
Een bijna net zo grote groep is met een bedrag tussen de 100 en 1.000 euro ingestapt en slechts 15 procent investeerde grotere bedragen.
In het eerste kwartaal van 2017 stak 12 procent van de nieuwe beleggers er meer dan 1.000 euro in, terwijl in het derde kwartaal 19 procent van de nieuwelingen dit deed.
Bezitters blijken volgens het onderzoeksbureau jonger dan de klassieke belegger en hebben nauwelijks een hoger inkomen dan niet-bezitters.
Waar de klassieke belegger vaker hoger opgeleid is heeft 42 procent van de bitcoinbeleggers hooguit een middelbare beroepsopleiding gevolgd.
In circa 150.000 huishoudens wordt momenteel overwogen om ook in cryptovaluta te stappen.

Verdiensten

Afgelopen week knalde de bitcoin weer stevig door de 5000 dollar grens heen en zocht bijna de 6000 dollar op.
Op het moment koerst de munt rond de 5.600 dollar.
Volatiliteit blijft aanwezig, waarbij de precieze richting onvoorspelbaar lijkt.
Een maand geleden ging de munt nog hard onderuit, om vervolgens bijna te verdubbelen.
Die volatiliteit zorgt voor grote onzekerheid maar ook enorme kansen. De media geeft meer en meer ruchtbaarheid en het lijkt het gesprek van de dag. Meer mensen zijn benieuwd of ook zij zouden kunnen profiteren en stappen in.
Ondertussen blijkt de helft van de beleggers uit onderzoek op winst te staan. 35 procent is er nog niet op vooruit gegaan en 16 procent staat op verlies.
De totale inleg van huishoudens die in 2013 of eerder instapten is op papier tien keer terugverdiend.
Het totaal in 2015 ingelegde bedrag is met een eveneens indrukwekkende 400 procent gegroeid en ook het totale bedrag dat in het eerste halfjaar van 2017 instroomde nam met zo’n 70 procent toe.

Bron: Kantar TNS

Foto: Flickr / various brennemans

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!