Naamsverandering naar “blockchain” zorgt voor explosieve koersstijgingen

We zagen het al eerder, een wijziging in bedrijfsnaam naar “blockchain” die voor extreme koersstijgingen zorgt.
Eerder deze maand veranderde Amerikaans biotechnologiebedrijf Bioptix de naam in “Riot Blockchain”, waarna het aandeel verdubbelde in waarde.
Het steekt toch een beetje mat af bij het Britse bedrijf On-Line, dat investeert in internet en informatiebedrijven.

On-Line

On-Line zag haar aandeel gisteren met liefst 394 procent stijgen omdat zij haar bedrijfsnaam veranderde van On-Line naar “On-Line Blockchain”.
On-line leek zelf wat geschrokken van de plotselinge belangstelling. Een mededeling vrijdag op haar website over het verloop van de snelle stijging in aandelenkoers stelde:
The Company’s development of a Block-chain product is still at an early stage of investigation and development. Testing of the first application is not expected until early 2018
Met andere woorden: rustig aan!
On-Line kent een marktkapitalisatie van slechts 4,7 miljoen dollar en betreft dus een klein bedrijf. Over het laatste half jaar van 2016 bedroeg haar winst slechts 12.000 pond.

Overstock.com

Maar ook aandelen Overstock.com, met een marktwaarde van 1 miljard een veel groter bedrijf, kende de afgelopen maand een verdubbeling in waarde.
Dit nadat zij bekend had gemaakt dat dochteronderneming tZero een trading platform aan het ontwikkelen is met behulp van de blockchain.
Bedrijven willen meeliften op de hype die bitcoin, maar vooral ook de blockchain, weet te creëren. Of zij zien gewoon het potentieel.
Hoe dan ook zien beleggers het allemaal wel zitten.
Probleem daarbij is dat de ongereguleerde, en in verschillende landen verboden, ICO-markt niet voor ieder bedrijf of belegger een goede uitkomst biedt.
Hoewel een token-uitgifte voor sommige bedrijven lastig is lijken bedrijven en beleggers een andere manier gevonden.
Een verandering in de naam met een link naar de blockchain en iedereen is enthousiast.
Misschien net iets te.

Bronnen: Bloomberg, CNBC

Foto: Flickr / Jason Benjamin

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!