Forse koersstijgingen, vraag naar Ethereum, Dash en Monero neemt hard toe

Ethereum, de tweede grootste cryptomunt na de Bitcoin, is sinds het weekend met ruim 10 procent gestegen. Ook de koersen van de munten Dash en Monero zijn begin deze week hard gestegen.

Ethereum

Op moment van schrijven kost de cryptomunt Ethereum circa 367 dollar. De koers stond bij het begin van dit weekend rond de 330 dollar en steeg in de loop van de zaterdag. Vanaf zondag steeg de koers boven de 360 dollar om maandagavond door te stoten boven de 370 dollar. Dinsdagochtend volgde een scherpe daling naar de 350 dollar, maar de cryptomunt herstelde zich snel en koerst woensdag weer boven de 360 dollar. Op het laatste dieptepunt van de cryptomarkt, op 15 september, stond de koers van Ethereum op 201 dollar, ruim 160 dollar lager dan de huidige koers. De markt heeft ruim 35 miljard dollar in Ethereum gestoken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Forse koersstijgingen, vraag naar Ethereum, Dash en Monero neemt hard toe

Dash

Vorige week donderdag schommelde de koers van Dash, met een marktvolume van ruim 4,3 miljard de vijfde grootste munt, nog rond de 420 dollar. Vandaag schoot de munt door de grens van 560 dollar, een groei van 33% ten opzichte van vorige week donderdag.
Het laagterecord de afgelopen drie maanden, lag op 15 september bij een koers van 229 dollar, ruim 330 dollar lager dan de huidige koers.

Forse koersstijgingen, vraag naar Ethereum, Dash en Monero neemt hard toe

Monero

Een week geleden schommelde de koers van Monero, met een marktvolume van ruim 2,4 miljard de achtste grootste munt, rond de 120 dollar. Op moment van schrijven koerst de munt naar een koers van 157 dollar, een groei van 31% ten opzichte van vorige week. Ook Monero had op 15 september hét dieptepunt van de afgelopen drie maanden. De koers lag toen op 77 dollar, ruim 80 dollar lager dan de huidige koers.

Forse koersstijgingen, vraag naar Ethereum, Dash en Monero neemt hard toe
Lees meer over:
dashEthereummonero

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...