Analist “Bitcoin Schmitcoin”: “8.000 dollar nieuw plafond voor Bitcoin”

De waarde van de Bitcoin stapelde in 2017 piek op piek. Komt er ooit een einde aan? Voorlopig niet, aldus de bij insiders populaire, anonieme analist “Bitcoin Schmitcoin” (ruim 5.600 Twitter-volgers). Het volgende plafond van de virtuele munt ligt op 8.000 dollar. De huidige koers is ruim 7.400 dollar. Wél worden zeer agressieve prijsschommelingen verwacht.

“Bitcoin Schmitcoin” publiceert video’s en artikelen over de toekomstige beurskoers van de Bitcoin via het kanaal van Twitch TV en op de Amerikaanse nieuwssite Bitcoin Magazine.

“Bitcoin naar 8.000 dollar”

Iedereen is het erover eens: stak je twee jaar geleden 100 euro in een Bitcoin, dan heb je fors winst gemaakt. Sinds 2017 is de waarde van de ‘BTC’ meer dan vertienvoudigd. Analisten spreken inmiddels over een “zeer agressieve, parabolische groei” die de grenzen van de “stiermarkt” opzoekt. Deze parabool wordt hieronder weergegeven.

Ondergrens en plafond

“Bitcoin Schmitcoin” doet nu een uitspraak over de “weerstanden” aan beide kanten van het koersspectrum. De ondergrens ligt op 5.800 dollar en de bovengrens ligt tussen de 8.000 en 9.000 dollar.
Zet de agressieve groei door, dan ligt de 8.000 dollargrens binnen handbereik. Daalt de munt ónder het 5.800 dollar niveau, dan krijgt de markt een zeer negatief signaal (“beermarkt”) en is de stiertijdperk ten einde.

Tot nu toe is koerstrend agressief: na een marktcorrectie groeit de koers naar een hoger koersplafond dan voorheen. Maar wat als deze zeer sterke trend doorbroken wordt? Eén ding is zeker: dat geeft een zeer negatief signaal af aan de markt.

Conclusie

1. De koers van BTC is de afgelopen twee jaar zeer agressief gegroeid. De komende weken worden ook weer agressieve prijsschommelingen verwacht.
2. Het nieuw plafond van de parabolische groeicurve van BTC ligt op 8.000 dollar.
3. De ondergrens ligt op 5.800 dollar. Schiet de koers daaronder, dan betekent dat een trendbreuk met de afgelopen twee jaar.

Bron: Bitcoin Magazine

Disclaimer: Beleggen en handelen in cryptocurrencies zoals bitcoin is zeer speculatief en omvat veel risico’s. Bovenstaande technische analyse is geen beleggingsadvies van Bitcoin Magazine. De inhoud is geen advies om een munt te kopen, te verkopen of vast te houden. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor resultaten in de toekomst.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!