Beleggers willen pas verkopen op bitcoinprijs van twee ton

Na elk waardeverlies, herstelt de bitcoin weer, om vervolgens wederom een nieuw hoogterecord in de boeken te schrijven.
Na verlies begin deze maand, knalt de cryptovaluta vandaag door de 8.000 dollar.

Onderzoek

Uit onderzoek door het leenplatform LendEDU blijkt de prijs van bitcoin nog enorm te moeten stijgen voordat Amerikaanse bitcoinbeleggers bereid zijn hun bitcoins te verkopen.
De prijs koerst tegenwoordig dus al boven de 8000 dollar maar dat is niet genoeg voor de 564 ondervraagden.
Zij zijn pas bereid hun bitcoins te verkopen als de koers hiervan is opgelopen tot 196.165,97 dollar.
Bijna twee ton.
Bitcoin zou dus nog zo’n 25 keer over de kop moeten gaan voordat zij bereid zijn te verkopen.

Reden van investering

De reden waarom de ondervraagden in de cryptomunt beleggen wordt duidelijk in onderstaande grafiek. De voornaamste reden is omdat zij menen dat het een technologie betreft dat de wereld zal veranderen.
Dat is wat anders dan dat er in het algemeen wordt gepresenteerd.
Vaak wordt in berichtgeving juist de explosieve koersstijgingen genoemd waarom beleggers in bitcoin gaan. Dat blijkt dus niet te kloppen.

Belastingdienst

Gemiddeld zit de bitcoinbelegger er voor 2.930,85 dollar in en de meesten voor de mid-lange termijn. Slechts 16,49 procent is van plan om haar bitcoins binnen een jaar te verkopen.
Dat mag een goed teken worden genoemd voor de toekomstige prijsontwikkeling, aangezien investeerders uit gaan van een verdere positieve ontwikkeling.
De gemiddelde belegger blijkt dus verder ook niet geïnteresseerd in de handel op de korte termijn. Toch is dat vaak wat er uitgemeten wordt in de media.
Verder bleek de meerderheid van de ondervraagden, 64,13 procent, om haar bitcoins aan te geven bij de belastingdienst of is van plan dit te gaan doen.
Ook dit is voor de algemene adoptie van bitcoins een positief teken. De gemiddelde bitcoinbelegger houdt zich dus liever aan de wet.
Daarmee komt de wereld van cryptovaluta weer in een wat positiever daglicht te staan.

Bron: Lendedu

Foto: Flickr / Jimee, Jackie, Tom & Asha

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!