Bitcoin imponeert en maakt steeds meer tongen los

Bitcoin en andere cryptovaluta kenden de afgelopen dagen een imposant koersverloop. Dat is gepaard gegaan met flinke handelsvolumes.
Zondag kwam het 24-uurs handelsvolume voor cryptomunten uit op een record van 26 miljard dollar, het hoogste niveau ooit.

Historische data

Vorige week woensdag werd nog een recordstand voor de bitcoin neergezet van 7900 dollar. Afgelopen weekend ging daar meer dan 2000 dollar van af.
Zo dramatisch als de daling in de bitcoinprijs was afgelopen weekend, zo snel zou de prijs de komende tijd overigens weer terug kunnen veren.
Historische data, voor zover er bij bitcoin van historische data gesproken kan worden, laat zien dat toekomstige opbrengsten groter kunnen zijn.
Bitcoin ging dit weekend dus meer dan 20 procent lager om die verliezen weer wat goed te maken.
Maar de laatste vier keren dat bitcoin meer dan 20 procent lager ging dit jaar, steeg het de daaropvolgende twee weken gemiddeld met 28 procent.
Dit volgens trading firma Genesis Global Trading. Gekeken naar de vier weken opvolgend de 20 procent daling kwamen we zelfs uit op een gemiddelde stijging van 61,5 procent.
Of dat ook deze keer zal gebeuren staat uiteraard verre van vast.

CEO’s en voormalige CEO’s grootbanken

Afgelopen week liet Citi CEO Michael Corbat weten bitcoin niet te verwerpen. Ook gaf hij aan dat de bitcoin een voldoende dreiging geeft voor het financiële systeem dat overheden een eigen versie zullen moeten gaan uitgeven.
Anthony Jenkins, voormalig CEO van Barclays, ziet een correctie in de maak voor de cryptovaluta maar is op de lange termijn positief over het koersverloop.

https://www.youtube.com/watch?v=BJBEgwleijQ

Grote crash

Tom Lee van marktresearchbureau Fundstrat voorspelt dat bitcoin de 25.000 dollar of meer aan kan doen tegen 2022.
Voormalig Fortress hedge-fund manager Mike Novogratz gaf ook al aan dat bitcoin waarschijnlijk boven de 10.000 dollar uit zal komen de komende maanden.
Maar ook hier weer geen garantie dat bitcoin zal blijven stijgen.
Novogratz gaf aan dat de digitale valuta “de grootste bubbel van ons leven zal blijken”. Hij is alleen alleen van mening dat de grote crash nog een tijd zal uitblijven.

Bronnen: CNBC, Business Insider, Bloomberg

Foto: Flickr / Antana

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!