Bitfinex wederom onder vuur na diefstal 31 miljoen

De koers van Bitcoin ging vannacht met zo’n 5 procent lager, toen bekend werd dat crypto-startup Tether gehackt was. Bij de hack is 31 miljoen dollar aan Tether-tokens gestolen. Daarna krabbelde de bitcoin koers snel weer op.

Tether

Tether laat gebruikers dollars en euro’s omwisselen voor Tether-tokens met exact dezelfde waarde. De koers is daarvoor gekoppeld aan nationale valuta zoals de dollar of euro en kende daardoor zelf geen dip.
Tether is een cryptocurrency die de blockchain gebruikt, de achterliggende technologie van Bitcoin, en staat op de 20e plek van meest waardevolle cryptovaluta’s. Het kent een marktwaarde van bijna 700 miljoen dollar.
Hackers slaagden erin om 31 miljoen dollar aan Tether-tokens te stelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoinkoers

Het bedrijf schreef op haar website die nu onbereikbaar lijkt:
$30,950,010 USDT was removed from the Tether Treasury wallet on Nov. 19, 2017 and sent to an unauthorized bitcoin address. As Tether is the issuer of the USDT managed asset, we will not redeem any of the stolen tokens, and we are in the process of attempting token recovery to prevent them from entering the broader ecosystem

Na de hack dipte de bitcoinkoers van 8244 naar 7850 dollar. Het is de grootste daling sinds 12 november, toen één bitcoin een prijs van 5857 dollar kende.
Op moment van schrijven is de koers weer hersteld, en staat de bitcoin weer comfortabel boven de 8150 dollar.

Bitfinex

Zoals Coindesk schrijft zorgt het incident voor vragen aangaande de relatie tussen Tether en de Bitfinex exchange. Er gaan geruchten dat beide dezelfde eigenaren kent en worden beschuldigd van het manipuleren van de markt. Nu gaan er zelfs geruchten dat de nieuwe hack een “inside job” betrof.
Afgelopen augustus kende Bitfinex ook al een hack waarbij meer dan 70 miljoen dollar aan klantengelden verloren ging.

Bronnen: Coindesk, Bloomberg

Foto: Flickr / BTC Keychain