Cryptovalutamarkt door kwart biljoen dollar heen

Thanksgiving Day voor bitcoin. Vandaag breekt de volledige cryptovalutamarkt door de barrière van een kwart biljoen dollar heen.
Haar volledige marktwaarde staat ondertussen op 260 miljard. Begin dit jaar, op 15 januari, stond de volledige marktwaarde op nog slechts 15 miljard dollar.

Bitcoin

Op iets minder dan 135 miljard dollar marktwaarde heerst de bitcoin over iets meer dan de helft van de markt.
Tom Lee, van adviesbureau Fundstrat Global Advisors, voorziet voor bitcoin daarbij nog een mooie toekomst.
Half 2018 zou die kunnen stijgen naar de 11.500 dollar, een stijging van de huidige prijs van bijna 40 procent.
Afgelopen augustus ging Lee nog uit van een prijs van 6.000 dollar voor medio volgend jaar.
Maar omdat de koers terugliep van 7.400 naar 5.600 en toen weer opveerde zag hij dat de “zwakke handen” uit de markt waren.
De sterke handen zijn de werkelijk bitcoin “believers” en zij kwamen sterk terug. Een positief teken, aldus Lee. Hij raadt dan ook aan om tegen huidige niveau’s te kopen.

Bubbel

Anderen zijn minder positief.
Luca de Bruyn en Pim Krebaum, studenten aan de Universiteit van Tilburg, schreven in het FD dat veel deskundigen bitcoin als een bubbel zien.
Volgens hen is het aannemelijk dat bitcoin de tulpenbollenbubbel en de dot.combubbel, met World Online als voorbeeld, volgt.
In beide gevallen daalde de waarde tot zo goed als nul. Zij menen dat dit fenomeen zich zal herhalen voor bitcoin, omdat dezelfde waardegrafieken vertoont worden.

Dennis Porto

Toch brengen zij ook Dennis Porto naar voren, Harvard management en health policy student.
Hij beweert dat bitcoin in 2021 een koers bereikt van 100.000 dollar.
Porto stelt daarbij een belangrijk voorwaarde, namelijk dat de bitcoin zich blijft houden aan de zogenoemde wet van Moore.
Die stelt dat het aantal schakelingen op een chip door de technologische ontwikkelingen elke twee jaar verdubbelt.
Porto stelt dat bitcoin zich houdt aan een variant van deze wet, waarbij de waarde van de munt elke acht maanden verdubbelt.

Bronnen: CNBC, FD

Foto: Flickr

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!