Jeremias Grenzebach, medeoprichter en core developer bij Dentacoin: “Tandartsindustrie ideale proeftuin voor de blockchain”

Bitcoin Magazine deed een exclusief interview met de Duitser Jeremias Grenzebach, mede-oprichter en core developer van Dentacoin.

1. Waarom is het Dentacoin-token (DCN) gebouwd op de Ethereum-blockchain?
Jeremias Grenzebach: “Ethereum is een van de meest relevante spelers in de cryptogemeenschap. We vertrouwen op de op het blockchain gebaseerde besturingssysteem van Ethereum. We hebben dit veilige en transparante systeem bovendien gebruikt om ons Dentacoin-token te lanceren. Ethereum is een moderne blockchain met een brede ontwikkelaarsbasis en zeer interessante nabije toekomstconcepten zoals Sharding of Proof-of-Stake. Op dit moment werken 5 fulltime ontwikkelaars en verschillende leden van de gemeenschap aan de ontwikkeling en voortdurende verbetering van onze tools en platforms”.

2. Wie zijn de belangrijkste doelgroepen voor Dentacoin?
Jeremias Grenzebach: “Onze twee belangrijkste doelgroepen zijn tandartsen en “tandartspatiënten”, voornamelijk gebruikers van onze hulpmiddelen over de hele wereld. Daarnaast zijn er leveranciers uit de tandartsindustrie die ons netwerk van moderne tandartszorg promoten. Op dit moment richten we ons op tandartsen die patiënten en andere tandartsen betrekken bij onze oplossingen. Onze tools, zoals het Trusted Reviews Platform en de Dentacoin Assurance, zijn gericht op tandartsen als hun patiënten. In het begin waren we vooral gefocust op mensen die technologische affiniteit hebben met de blockchain. Een van de belangrijkste doelgroepen zijn jonge mensen die nog geen blockchain-gebruikers zijn, maar die digitaal opgegroeid zijn en technologische innovaties snel opnemen. Zij kunnen voor een doorbraak zorgen van de blockchain.”

3. (Hoe) werken jullie samen met leveranciers van tandartssoftware en hardware?
Jeremias Grenzebach: “Afgezien van onze tools en de twee bovengenoemde innovatieve concepten voor de tandartsindustrie, is Dentacoin een digitale valuta. Het is een brandstof voor de hele tandartsindustrie, omdat het alle marktpartijen voordelen biedt. Bijvoorbeeld: dure apparatuur, die alleen kan worden gekocht door grote tandheelkundige klinieken, kan beschikbaar zijn voor kleinere tandartspraktijken vanwege in de blockchain geïntegreerde functionaliteiten. Zo is de implementatie van een slim contract, waarmee de tandarts alleen betaalt bij gebruik van de apparatuur, mogelijk. De fabrikant / leverancier heeft dus de mogelijkheid om meer tandartsen van hun apparatuur te voorzien, en zal betalingen ontvangen in Dentacoin, onmiddellijk na gebruik van de apparatuur. De tandarts hoeft aan de andere kant niet veel geld te betalen voor dure apparatuur, maar kan kleinere porties betalen, alleen voor het gebruik van deze apparatuur. Ook is het mogelijk om de Dentacoin te implementeren als betaalmiddel in online winkels voor tandheelkundige apparatuur en materialen, evenals voor het kopen van tandheelkundige software. We communiceren met potentiële partners in deze richting. In de toekomst zal het gedecentraliseerde handelsplatform Dentacoin meer leveranciers van tandheelkundige software en hardware inschakelen. Maar goed, er zijn ontelbare mogelijkheden die ons team bedrijven wil aanbieden.”

4. Is het model ook bruikbaar buiten de tandartsenindustrie?
Jeremias Grenzebach: “Ja, we overwegen deze mogelijkheid ook in de toekomst. Sinds de eerste introductie van het concept wordt ons constant gevraagd waarom we niet de hele sector van de gezondheidszorg benaderen. Het antwoord is simpel: we wilden starten met een sector waarin wijzelf bewezen kennis en ervaring hebben. Bovendien, de tandartsindustrie is zeer fragmentarisch. Dat maakt het een ideale sector om de blockchaintechnologie toe te passen. De belangrijkste pijlers van ons concept zijn ook van toepassing op andere gebieden in de gezondheidszorg.”

5. Hoe genereert jullie distributiemodel toegevoegde waarde?
Jeremias Grenzebach: “We gebruiken verschillende manieren om onze token over de hele wereld te verspreiden en toegevoegde waarde te geven. We verkopen niet alleen tokens via een ICO, maar we genereren ook waarde door gebruikers met tokens te belonen, bijvoorbeeld bij deelname aan onze tools en premieprogramma’s. Dat is in overeenstemming met onze missie om tandheelkundige zorg wereldwijd te verbeteren. Bijvoorbeeld: Als u als patiënt een betrouwbare beoordeling op ons Trusted Review Platform schrijft, verdient u DCN als tegenprestatie, terwijl uw tandarts tegelijkertijd zijn kennis over de algehele patiëntervaring verrijkt. dankzij uw gedetailleerde feedback.”

6. Waarom een ​​voorraad van 8.000 miljard tokens?
Jeremias Grenzebach: “De geplande dagelijkse gebruikers voor onze eerste tool – het Dentacoin Trusted Reviews Platform – zijn de lange termijn maximaal 3 miljoen gebruikers, die elk een verschillende hoeveelheid Dentacoins beloond krijgen. Alleen voor hen hebben we al veel munten nodig. Ons concept heeft een duidelijke oriëntatie op de lange termijn. Voor wereldwijde dekking hebben we genoeg munten nodig, omdat we een hele sector ongeveer uit 600 miljoen doelgebruikers (patiënten, tandartsen, leveranciers) bestaat. Het minimum vereiste volume van elke valuta om een ​​kans te hebben op een wereldwijd gebruik, is ook 5% van het totale volume van de wereldvaluta. Tegenwoordig is al het geld van de wereld gelijk aan 160 biljoen dollar en 8 biljoen DCN is een equivalent van ongeveer 5% van dit bedrag. Klinkt het nog steeds te veel? Geen zorgen: 6.088.888.888.888 DCN zijn vergrendeld en worden slechts beetje bij beetje vrijgegeven van 2018 tot 2042, volgens een bepaald schema. Het is belangrijk om ook te weten dat DCN geen decimalen heeft en dus niet in kleinere eenheden kan worden onderverdeeld”.

7. Hoe kunnen DCN-tokens worden verdiend?
Jeremias Grenzebach: “Het ontwikkelen van manieren om Dentacoins te verdienen en uit te geven, is cruciaal voor de toekomstige waarde van de valuta. Hoe meer mensen het dagelijks gebruiken, des te hoger de marktwaarde van DCN. Om die waarde in de praktijk te verbeteren, bieden we verschillende tools en oplossingen om Dentacoin in omloop te brengen: u kunt het verdienen als een collega in de Dentacoin Community of u kunt de Dentacare mobiele app gebruiken (Android bètaversie). Ook de Dentavox (in een testfase) of het Trusted Review Platform zijn manieren om te verdienen terwijl tegelijkertijd waarde wordt gegenereerd”.

8. Over hoeveel exchanges is de DCN verkrijgbaar en op welke exchanges wilt u aanwezig zijn?
Jeremias Grenzebach: “Vermelding op alle belangrijke exchanges is van groot belang voor het verkrijgen van wereldwijd bewustzijn en bruikbaarheid. Op dit moment is Dentacoin genoteerd op Cryptopia, Mercatox, Coinexchange, EtherDelta en HitBTC. We zijn voortdurend in contact met alle uitwisselingen van hoog volume en dergelijke die lokaal worden gebruikt in landen over de hele wereld.”

9. Wat zijn de technologische ambities voor de Dentacoin (blockchain & token)?
Jeremias Grenzebach: “Het token zelf zal worden aangepast aan de komende splitsing (“hard fork”) van het Ethereum-netwerk. We hebben al een manier geïmplementeerd voor het afhandelen van alle transactiekosten in DCN – een zeer belangrijke functie die de ruimere acceptatie vereenvoudigt en al werkt op het Trusted Review Platform. Het wordt ontgrendeld voor alle transacties nadat een bepaalde marktprijs van DCN is bereikt en biedt gebruikers de mogelijkheid DCN-transacties uit te voeren zonder aandacht te besteden aan ETH voor het betalen van gas. De komende Ethereum-splitsing verlaagt de transactiekosten en maakt nog snellere transacties mogelijk. Sharding biedt de vereiste schaalbaarheid om Dentacoin op wereldwijde schaal te gebruiken.”

Dit interview is onderdeel van een content partnerschip tussen Bitcoin Magazine en Dentacoin.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!