Top vijf cryptovaluta al 250 miljard dollar waard

Vandaag ging de volledige marktwaarde van alle cryptovaluta samen nogmaals door het dak en brak door de 300 miljard dollar.
Begin dit jaar was dat nog net iets meer dan 15 miljard dollar. Er lijkt dus echt een ware manie te zijn ontstaan.
De top vijf bitcoin, ethereum, bitcoin cash, ripple en bitcoin gold, kennen ondertussen samen alweer een marktwaarde van 250 miljard.
Afgelopen vrijdag brak de gehele markt die magische grens maar in het weekend vloeide er dus nog eens 50 miljard dollar extra richting cryptovaluta.
Brak in mei bitcoin door de 2.000 dollar, een maand later was daar alweer 1.000 dollar bijgekomen.
Nu, een half jaar later, is de symbolische grens van 10.000 dollar in zicht en koerst de bitcoin op 9.700 dollar.

Ethereum

Ethereum zet de opmars die het gedurende afgelopen week al was begonnen ook in razend tempo voort.
De munt is inmiddels meer dan 480 dollar waard, een week geleden was dat nog zo’n 350 dollar. Een stijging van meer dan 30 procent binnen een week.
In vergelijking met begin dit jaar lijkt de koersontwikkeling helemaal bizar. Begin januari werd ethereum nog voor 8,5 dollar verhandeld.
Daarmee is de munt dit jaar al ruim 55 maal over de kop gegaan en kent het tegenwoordig een marktwaarde van meer dan 45 miljard dollar.
Daarmee betreft het een goede tweede en weet het de bitcoin cash, dat afgelopen weken ook al hard omhoog ging, voor te blijven.

Bitcoin cash

De bitcoin cash, met een marktwaarde van bijna 28 miljard dollar, koerst tegenwoordig rond de 1.650 dollar.
De hard fork afsplitsing van de originele bitcoin, dat pas sinds 1 augustus bestaat, is daarmee een goede derde.
Begin deze maand koerste die cryptomunt nog onder de 500 dollar. Een verdrievoudiging in prijs dus op een kleine maand tijd.

Ripple

De nummer vier gekeken naar marktwaarde, Ripple ook wel XRP genoemd, bestaat echter al sinds augustus 2013. Toch kent zij slechts een marktwaarde van een kleine 10 miljard dollar.
Kon die begin dit jaar gekocht worden voor 0,006 dollar per stuk, tegenwoordig koerst de XRP op de 0,25 dollarcent.
Ook die munt ging daarmee meer dan 40 maal over de kop. De laatste tijd lijkt er echter weinig te gebeuren bij deze munt.
In mei tikte XRP de 0,40 dollarcent aan. Zij staat daarmee als enige van de vier grote munten lager dan haar eerdere hoogtepunt.

Bronnen: Coinmarketcap

Foto: Flickr / Antana

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!