Vanwege deze 3 redenen wint Ethereum sterk aan populariteit

De koers van Ethereum heeft afgelopen donderdagavond een nieuw jaarrecord gevestigd met een piek naar 425 dollar per stuk. Vorige week stond de koers nog op 328 dollar. Het laatste record (410 dollar) werd genoteerd op donderdag 13 juni 2017. Op moment van schrijven staat de koers op 407 dollar.

De markt heeft nu 39 miljard dollar in de grootste cryptomunt na de Bitcoin gestoken. Marktvolgers wijzen erop dat dit nog maar het begin is van verdere groei. Zij wijzen daarbij op drie factoren, aldus de blog Coindesk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Om deze 3 redenen wordt ethereum populairder

1. Futurecontracten voor ethereum

Het gerucht dat Ethereum via futurecontracten verhandeld kan gaan worden. Dat trekt nieuwe (grotere) investeerders aan, omdat er over een langere periode gespeculeerd kan worden met de munt. Eerder dit jaar kondigde de CME Group uit Chicago, een van de grootste futurehandelaren ter wereld, al aan dat er bitcoinfutures in dit kwartaal op de markt gaan komen.
Achter een (mogelijke) nieuwe futureplatform met de naam “Virtuoso” voor ether zit Sunil Hirani. Deze verkocht – op het juiste moment vlak voor de financiële crisis- zijn derivatenhandel Creditex Group voor een half miljard dollar aan de Intercontinental Exchange.

2. Toenemend aantal transacties op de blockchain van ethereum

Het Ethereum-netwerk, waarbij vele cryptomunten gebouwd zijn, verwerkt ruim een half miljoen transacties per dag, zo meldt iemand op sociale mediasite Reddit. Een toenemend aantal transacties duidt op meer vertrouwen bij de gebruikers en daarom wordt er een hogere waarde door de belegger aan toevertrouwd.

3. Miljardair Mike Novogratz gelooft in ether

De investeringsmaatschappij van Mike Novogratz, rijk geworden als partners bij investeerder Fortress, heeft al eerder aangekondigd circa 500 miljoen dollar in de cryptomunten te willen steken. Hij voorspelt dat de koers van ether eind dit jaar rond de 500 dollar ligt, bijna 100 dollar hoger dan de huidige koers. Hij voorziet overigens dat de bitcoin naar de 10.000 dollar koerst.

Foto: BTC Keychain (@CC, Flickr)

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...