Wallstreet-investeerder en miljonair Mike Novogratz: “Koers bitcoin nog 6 maanden omhoog” (video)

Wallstreet-investeerder en miljonair Mike Novogratz is oprichter van het hedgefonds de Galaxy Digital Assets Fund. Met dit fonds wil hij 500 miljoen dollar steken in cryptocurrencies. Daarvan steekt hij 150 miljoen dollar uit eigen zak in het fonds. Vanaf januari 2018 wil hij de overige 350 miljoen dollar uit de markt halen.
Novogratz heeft zijn sporen verdiend bij onder meer de Fortress Investment Group, een van de grootste investeerders wereldwijd.

Bitcoin, ethereum en hedgefonds

Tijdens een Ethereum conferentie in San Francisco doet Novogratz in onderstaande presentatie een aantal interessante uitspraken. Een selectie:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"De komende zes maanden gaat de koers van bitcoin alleen maar omhoog. Steeds meer institutionele beleggers stappen namelijk in deze markt"

"Die collectieve hype hangt minder rondom Ethereum, maar het maakt deze munt niet minder waardevol. Haar populariteit is meer afhankelijk van de adaptatie van haar ecosysteem, maar kan in potentie groter worden dan de bitcoin."

"Het grootste risico voor de koers van de cryptomunten zijn negatieve uitspraken of maatregelen van president Trump of zijn regering. Ook een G20 kan gaan dwarsliggen. Of een grote fraude kan opduiken waardoor vertrouwen van investeerders afneemt. Ook vind ik de ICO-markt minder robuust dan voorheen."

"Op de korte termijn vind ik de bitcoin wel een hedge (middel om financieel risico af te dekken, redactie), maar op de lange termijn maken cryptocurrencies gewoon onderdeel uit van iemands beleggingsportfolio."

"Investeren is niet gemakkelijk. Bij elke investering komt psychologie en intuïtie kijken. Ik werk anders dan een durfkapitalist die een bedrijf heel gedetailleerd kent. Vandaar dat ik in mijn team ook durfkapitalisten aantrek om me aan te vullen."

Mike Novogratz (video)

Hij doet bovenstaande uitspraken vanaf minuut 16.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...