Nieuws » Zwitserse dochter JP Morgan beboet voor witwassen; CEO Jamie (“bitcoin is fraude”) Dimon krijgt hoon bitcoingemeenschap over zich heen

Zwitserse dochter JP Morgan beboet voor witwassen; CEO Jamie (“bitcoin is fraude”) Dimon krijgt hoon bitcoingemeenschap over zich heen

Oh ironie. De Zwitserse poot van Wallstreet-bank JP Morgan heeft deze zomer een boete gekregen wegens frauduleus handelen. Dat blijkt uit een reconstructie van de Duitse zakenkrant Die Handelszeitung.

De Zwitserse financiële toezichthouder Finma heeft de boete uitgedeeld wegens het witwassen van geld en het schenden van een aantal due diligence toezichtsregels. JP Morgan heeft getracht publicatie van de uitspraak te voorkomen. Maar J.P. Morgan probeerde de publicatie van het vonnis te voorkomen.

“Bitcoin is fraude”

CEO Jamie Dimon noemde bitcoin in september “fraude” en “erger dan de tulpenbollenmanie van de zeventiende eeuw”. Ook zei hij: “Als je dom genoeg bent om bitcoins te kopen, dan betaal je daar de prijs voor op een dag.” Met zijn uitspraken heeft Dimon zich op zijn zachtst gezegd weinig populair gemaakt in bitcoin – en cryptocurrencykringen. Vooral omdat vlak na zijn uitspraak, JP Morgan onder de radar wel grote volumes cryptocurrencies inkocht en verhandelde. Kortom, was zijn uitspraak niet bedoeld om de prijs negatief te beïnvloeden?

  bitcoin meester  

De 5 stadia van verdriet

Dat ‘s werelds grootste bank nu ook in Zwitserland beboet is wegens fraude, leidt tot hoongelach in de gemeenschap.

In de onderstaande Q&A wordt IT-veiligheidsadviseur, techondernemer en spreker Andreas Antonopoulos gevraagd wat hij van het standpunt van Dimon vindt.

Die zegt onder meer:

“Zodra de hoogste bankier ter wereld zijn kostbare tijd verdoet met ‘niets’ (=het onderwerp bitcoin), dan is er toch wel wat aan de hand.”

“De grootste banken ter wereld zijn gewaarschuwd: zodra het internet zich met jouw sector gaat bemoeien, verstop je maar. Ze zullen niet alleen hun sector én hun macht verliezen, ze doorlopen ook de vijf stadia van verdriet.”

Antonopoulos noemt de vijf stadia:
1. Ontkenning
2. Woede
3. Onderhandelen
4. Depressie
5. Acceptatie

“Bitcoinstorm gáát niet voorbij”

Hij zegt verder: “Ik vrees dat de CEO’s van alle grote banken in de wereld hopen dat deze storm voorbij gaat. Ik wens ze heel veel succes. Want zodra het internet jouw sector binnendringt, dan is de verandering al gaande.”

Kortom: “Jamie doth protest too much methinks.” (Jamie spreekt zichzelf heel erg tegen”.)

Bekijk het fragment hier:

Bronnen: Handelszeitung / Cointelegraph

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Deze 5 grafieken maken duidelijk dat bitcoin meer is dan de Tulpenmanie

Wessel Simons

‘Bitcoin beter reguleren voordat er een ETF komt’, aldus SEC-voorzitter

Arnold Hubach

CEO Overstock.com dumpt aandelen en koopt bitcoin, goud en zilver

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder