Ripple, de Western Union onder de crypto, pompt hard door Aziatische megadeal

Ripple (XRP) is in één week tijd 71 procent in waarde gestegen. De koers ligt op moment van schrijven op 1,69 dollar, omgerekend 1,41 euro per muntje volgens Coinmarketcap. In december schommelde de koers rond de 25 dollarcent, een stabiel koersniveau al sinds de zomer.

Japanse deal

De reden achter de stijging is dat de SBI Group, de Aziatische dochter van Ripple, samen met een aantal Japanse creditcardbedrijven een nieuwe partnership zijn gestart. Maar liefst 61 Japanse banken zijn bij de deal betrokken. Het consortium gaat een nieuw betaalsysteem uittesten voor twee grote Zuid-Koreaanse banken (Woori Bank en Shinhan Bank). Daarbij wordt onderzocht of de blockchaintechnologie van Ripple de creditcardbetalingen sneller en efficiënter kan laten verlopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees ook: 5 redenen waarom Ripple zo hard stijgt

Derde cryptomunt

Ripple is momenteel met een marktwaarde van 52 miljard euro de derde grootste munt op de markt na de bitcoin en ethereum. Dit komt ook omdat de waarde van bitcoin cash fors is ingezakt de afgelopen dagen.
Ripple geldt binnen de crypto-industrie als een vreemde eend in de bijt omdat het in haar filosofie juist nauw wil samenwerken met de gevestigde orde zoals (centrale) banken en overheden. De blockchaintechnologie van Ripple werkt razendsnel: binnen enkele seconden wisselt een bedrag van eigenaar. Creditcardbedrijven kunnen met de technologie hun voordeel doen.

Azië en Ripple, een geslaagd huwelijk?

Zakenblad Forbes biedt onder de kop “Asians Going Mad for Ripple’ uitgebreid aandacht aan de Ripple.

Ripple is volgens de Russische cryptoinvesteerder Alexey Ivanov, CEO van Polynom Crypto Capital, vooral populair onder Aziatische exchanges zoals de Zuid-Koreaanse Bithumb (+25% volumegroei in XRP) en Bitfinex in Hong Kong met respectievelijk 25 en 10 procent volumegroei in het afgelopen etmaal.

“Mensen voelen zich comfortabel met de naam en de technologie achter Ripple,” zegt Trevor Koverko, CEO van Polymath, een blockchainplatform voor startups die hun eigen cryptocurrencies willen lanceren. “Veel mensen beginnen zich te realiseren hoe groot een kans is tussen business en blockchain… en dat maakt Ripple een van de vroege winnaars in deze industrie.”

Bron: SBI Group / Forbes / Business Insider

Lees meer over:
AziëBitcoin nieuwsRipple

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.