Cardano (ADA) met stip binnen in top tien cryptovaluta

Opvallende stijger deze week is de nog relatief onbekende munt Cardano (ADA).
Stond de munt begin deze week nog op 3 dollarcent, op woensdag deed het de 14 dollarcent aan. Een aardige stijging van meer dan 350 procent.

Top tien

Op het moment koerst de munt na een inzakking van de gehele markt op woensdag op twaalf en een halve dollarcent.
Meest opvallende daarbij is dat ADA, met een marktwaarde van meer dan 3 miljard dollar, nu ineens negende staat op de lijst met munten met de grootste marktwaarde.
De cryptovaluta, pas in oktober op de markt gekomen, kreeg ineens veel aandacht.
In bepaalde Aziatische regionen (voornamelijk Japan) betreft het een aardig grote naam. Maar daarbuiten kende het vooralsnog weinig tractie.
Dat het deze week hard ging met de munt heeft een aantal oorzaken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bittrex

Nu de ADA coin ook op de Bittrex exchange te verhandelen is, de eerste grote exchange die de munt accepteert, ging het volume flink hoger.
Daarbij. Cardano zal een ADA debit card uit gaan geven. Die kan worden aangevuld middels haar zogenaamde Daedalus wallet.
Wanneer dat realiteit wordt zal de ADA debit card gebruikt kunnen worden in dagelijkse aankopen.

Veiligheid

Verder gebruikt het platform een nieuw proof of stake algoritme genaamd Ouroboros. Volgens de ontwikkelaars beschermd het de blockchain tegen aanvallen.
Het algoritme faciliteert ook de creatie van sidechains, wat de privacy van haar gebruikers zou moeten garanderen en het zou tot nu toe een ongekende veiligheid bieden.
Daarnaast gebruikt het platform een nieuwe programmeertaal genaamd Haskell. Dit zou tevens moeten zorgen om op een veiligere en stabielere manier code te schrijven.

Ethereum

Al met al zorgt het ervoor dat het door sommigen wordt gezien als een beter platform dan ethereum.
De Cardano ontwikkeling is toevallig ook in handen van Input Output Hong Kong (IOHK). Haar CEO, Charles Hoskinson, leidde het ethereum project eerder in 2013 en 2014.
Laatste reden waarom de munt nu bijzonder weet te presteren is dat de ontwikkelaars beloofden donderdag een update te geven van hun roadmap voor de komende tijd.
Het lijkt erop dat die nieuwe roadmap voldoende basis biedt. De munt staat de afgelopen 24 uur wederom bijna 14 procent hoger.

Bronnen: Legal Gambling And The Law, Insider Financial

Foto: Flickr / jam343

Lees meer over:
ADACardanocryptovaluta