Cryptobonus steeds gangbaarder, Wall Street lonkt

Wall Street insiders menen dat zowel banken als brokers uiteindelijk ook om zullen gaan om bonusuitkeringen in cryptovaluta als bitcoin te doen, zo laat de New York Post weten.

Interesse

Gekeken naar een wereld waarin cryptovaluta steeds belangrijker wordt zal zij op zoek moeten naar top talent dat de cryptowereld begrijpt.
Bob Graham, expert op het gebied van digitale valuta bij accountants- en adviesbureau Friedman:
De bitcoin-bonus zou een van de methodologieën kunnen zijn voor het aantrekken van beter talent in organisaties. We krijgen in ieder geval een hoop vragen van hedgefunds en andere vermogensbeheerders die cryptovaluta beter willen begrijpen

Acceptatie al gaande

Het idee van de bitcoin-bonus is volgens Aaron Kaplan, effectenadvocaat bij Gusrae Kaplan Nusbaum, niet vergezocht.
Verschillende partners in venture capital accepteren nu al virtuele tokens als onderdeel van hun pakket. Dan moeten we vooral denken aan de zogeheten ICO’s, die vele miljoenen dollars op weten te halen.
Niet vreemd ook want verschillende munten en tokens kennen dagelijks een stijging van ettelijke tientallen procenten. Voor de partners een extra stimulatie om extra hun best te doen om het platform of idee van ICO tot een succes te maken.
Ook een bitcoin-bonus, mocht Wall Street volledig in de crypto gaan, noemt Kaplan een “absolute mogelijkheid”.
Natuurlijk zullen eerst wetmatige, technische en praktische obstakels uit de weg moeten worden geruimd.
Cryptovaluta zullen niet plots onderdeel uit kunnen maken van de reguliere Wall Street-bonusregeling.

Kennis ligt in het geloof

Met de acceptatie van de bitcoin futures zondag- op maandagnacht door de CBOE, en volgende week door de CME, is het duidelijk dat ook Wall Street op de bitcoin aast.
Wall Street lijkt graag een graantje mee te pikken van de hype en een cryptobonus zou daar niet in misstaan.
Ook het feit dat bijvoorbeeld alle grootbanken bezig zijn blockchain projecten op te zetten geeft aan dat zij er toekomst in ziet. Maar om het toptalent aan te trekken zullen er toch echt cryptogeeks aangetrokken moeten worden die alles begrijpen van de cryptoconomie.
Dat zij geïnteresseerd zijn in bonussen uitbetaald in crypto’s als bitcoin mag duidelijk zijn. De kennis in de techniek komt immers uit het geloof er in.

Bronnen: New York Post, Bitsonline

Foto: Flickr

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!