Dentacoin uitgeroepen tot een van de 20 meest beloftevolle blockchainoplossingen

ADVERTORIAL – Het vakmagazine CIO Review heeft Dentacoin uitgeroepen tot de 20 meest beloftevolle blockchain-oplossing. In het onderstaande artikel legt Dentacoin de voordelen van hun blockchain uit.

Kracht van de driehoek

Driehoeken zijn sterke en stabiele vormen, waarvan de piramides in Egypte het eeuwenoude bewijs zijn. Driehoeken hebben letterlijk en figuurlijk een brugfunctie. Dentacoin is de eerste cryptocurrency die de kracht van de driehoek gebruikt om de wereldwijde tandartsindustrie te ‘disrupten’.

Tandartsindustrie

Een onderzoek van de Amerikaanse brancheorganisatie (American Dental Association) wijst uit dat 90 procent van de 440 miljard dollar (371 miljard euro) aan jaarlijkse tandartskosten neerkomen op tandheelkundige problemen die voorkomen hadden kunnen worden met routinematige zorg en goede mondhygiëne.

Tandartsen lopen tegen steeds hogere kosten aan om nieuwe patiënten te werven. Ook is de leveranciersketen van de gemiddelde tandarts zeer gefragmenteerd. Door het huidige tarieven – en verzekeringssysteem denken tandartsen op de korte termijn; preventie en langdurige behandeling zijn economisch minder aantrekkelijk.

Vanwege de kosten negeren steeds meer patiënten tandartszorg, totdat zij tegen grotere problemen aanlopen met duurdere behandelingen tot gevolg. Uit onderzoek blijkt dat het huidige systeem ertoe leidt dat 90% tandheelkundige zorg geldverspilling is.

Slim contract via Ethereum-netwerk

Tandartsen hebben er belang bij dat patiënten (financieel) gezond blijven. Het door ons ontwikkelde Dentacoin-model biedt hiervoor uitkomst. De eerste punt van de Dentacoin-driehoek is het verzekeringsconcept de Dentacoin Assurance. Philipp Grenzebach, medeoprichter en core developer van Dentacoin. Hij zegt: “We omschrijven het als een verzekering zodat iedereen daar een idee bij heeft. Het slimme contract dient het gezamenlijke belang van een gezond gebit en grip op de tandartskosten”.
Net zoals elke verzekering betaalt de patiënt een basisbedrag per jaar, waarmee een basis aan tandheelkundige zorg verzekerd is. De betaling geschiedt via een ‘smart contract’ op de Ethereum-blockchain. Dentacoin verlaagt hiermee de administratieve kosten voor de tandarts én de patiënt.

Dentacoin app

De Dentacoin Assurance vereist dat de patiënt regelmatig naar de tandarts gaat, zodat problemen kunnen worden verholpen als ze nog klein zijn. Ook gaat de patiënt een 90 dagen durend programma volgen voor het vaststellen van tandheelkundige zorggewoonten door het gebruik van de Dentacoin mobiele app.

Dentacoin Token

De Dentacoin Token is de allereerste cryptocurrency ontworpen voor de mondiale tandheelkundige industrie en wil toegevoegde waarde leveren aan de wereldwijde tandartsindustrie.
Het Dentacoin Assurance-plan lost een deel van dit probleem op door tandartsen te betalen voor het uitvoeren van routinematige zorg, maar de tweede poot van de Dentacoin-driehoek zal de industrie nog meer prikkelen.

De reviewsite: Trusted Review Platform

Het Trusted Review Platform is een site met daarop recensies van patiënten, opgeslagen op onze  Ethereum-blockchain. De beoordelingen zijn de beste marketing die een tandartspraktijk ooit zou kunnen verwachten, omdat potentiële patiënten uit de eerste hand verhalen lezen over de kwaliteitszorg die zij hebben ontvangen. De blockchain-applicatie zorgt ervoor dat de reviews betrouwbaar en niet gemanipuleerd zijn door de tandartspraktijk.

Deze transparantie heeft voordelen voor het Dentacoin Assurance-plan. Tandartsen hebben namelijk een inspanningsverplichting, maar worden niet ‘afgerekend’ op hun prestaties. Men ontvangt van de verzekering toch wel een vergoeding voor de geleverde zorg. Voor de korte termijn werkt dit misschien goed, maar voor de lange termijn gaan hier te weinig prikkels van uit.
Met het Trusted Review Platform worden de prestaties van de tandarts veel zichtbaarder voor de buitenwereld.

700 tandartspraktijken, ruim 5.000 gebruikers

Het reviewplatform blijkt een ongekend succes en zorgt al voor opwinding in de industrie. Met meer dan 5000 geregistreerde gebruikers en 700 tandartspraktijken aan boord heeft het Trusted Reviews Platform een ​​gebruikersbestand dat blijft groeien. Hoe werkt het? De tandarts stuurt een link naar zijn patiënt, die de beoordeling kan invullen. Als de patiënt de link gebruikt voor zijn recensie, dan krijgt hij – van de blockchain – de kwalificatie ‘betrouwbaar’. De feedback kan de tandarts worden gebruikt om de servicekwaliteit te verbeteren.

Beloning in tokens

De patiënt wordt automatisch beloond voor hun feedback door het Trusted Review Platform. De beloning, Dentacoin tokens, kan door patiënten worden gebruikt voor tandheelkundige behandelingen in Dentacoin-partnerklinieken, betalen van de Dentacoin Assurance, het kopen van tandheelkundige producten kopen of simpelweg verhandelen voor geld of andere cryptocurrencies op vele internationale beurzen.

Deze betaling in de cryptocurrency die de tandheelkundige zorg zelf voedt, vertegenwoordigt een volledige cyclus voor Dentacoin-tokens. Dit is een kritieke mijlpaal voor elke cryptocurrency die bedoeld is om een ​​industrie te ‘disrupten’.
Simpel gezegd, om succesvol te zijn, moet een valuta circuleren. Iedereen die de valuta ontvangt, moet er gebruik van maken. Wat kunnen tandartsen doen met hun Dentacoin-tokens? Ze kunnen ze ook opslaan als een bron van pensioeninkomen, ze gebruiken om werknemers te betalen of om tandheelkundige benodigdheden te kopen.

De patiënt

Het idee om tandartszorg te ontvangen voor een vast, laag maandbedrag dat in Dentacoin wordt betaald, is natuurlijk een zeer aantrekkelijk aanbod voor de patiënt. De mogelijkheid om extra Dentacoin te verdienen bijvoorbeeld voor het schrijven van een recensie, en effectief hun korting te ontvangen, is een extra bonus.

Deze blog is onderdeel van een content partnerschip tussen Bitcoin Magazine en Dentacoin.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!