Vreemde zaken rondom bitcoin cash (BCH)

Terwijl de bitcoinprijs onder de 17.000 dollar ging kende kleine broertje bitcoin cash (BCH) op Coinbase op gegeven moment een prijs van 9.000 dollar.
Dat lag bijzonder veel hoger dan de prijs op andere exchanges.

Deal with it!

Er gaan geruchten dat medewerkers van CNBC de cryptomunt aan het hypen zijn in een poging de prijs hoger te zetten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Beslist u zelf.

Toch bijzonder taalgebruik voor een nieuwszender.

Coinbase

Handelsplatform in cryptovaluta Coinbase probeert ondertussen uit te zoeken of er sprake is geweest van insider trading, handel met voorkennis. Dit bij de bekendmaking van het accepteren van bitcoin cash op haar handelsplatform.
Enkele uren voordat het nieuws naar buiten kwam was er namelijk al een flinke stijging in de prijs.
Daarnaast legde Coinbase de handel in BCH op haar platform voor bepaalde tijd stil.
Coinbase gaf ook aan dat het voor werknemers voor verschillende weken verboden was om de cryptovaluta te verhandelen.

Blogpost

De CEO van het bedrijf, Brian Armstrong, publiceerde een blogpost over de kwestie, en gaf aan dat het handelsbeleid van Coinbase het personeel verbiedt om te handelen op ‘materiële niet-openbare informatie’.

Armstrong:
Gezien de prijsstijging in de uren voorafgaand aan de aankondiging, zullen wij een onderzoek doen in deze kwestie. Als we bewijzen vinden dat een werknemer of aannemer ons beleid schendt – direct of indirect – zal ik niet aarzelen om de werknemer met onmiddellijk ingang te ontslaan en gepaste juridische stappen ondernemen

Bitcoin Jezus

Bitcoin cash was het resultaat van een zogenaamde “harde vork” – een splitsing in het oorspronkelijke netwerk ter ondersteuning van bitcoin – die plaatsvond in augustus.
Voorstanders van de munt vinden het een efficiënter middel voor peer-to-peer betalingen dan bitcoin, zo ook Roger Ver, beter bekend als “Bitcoin Jezus”.
Ver, die vaker bij CNBC over de vloer komt, krijgt behoorlijk wat kritiek over zich heen aangaande zijn standpunt inzake. Hij schreeuwt dan ook van de daken dat bitcoin cash de werkelijke bitcoin is.
Dat schiet gelovers in de bitcoin (core) vaak in het verkeerde keelgat.

De cryptovaluta wordt op het moment verhandelt boven de 3.600 dollar. Daarmee is de relatief nieuwe cryptomunt sinds oktober 10 keer zoveel waard geworden.
Twee maanden geleden koerste de BCH nog rond de 360 dollar.

Bronnen: Coinbase, Bitcoinist, CNBC

Foto: Flickr / Official Leweb Photos