bitcoin ethereum ICO ripple

Deze 10 cryptovaluta’s stegen het hardst in 2017, Ripple winnaar

Spread Your Crypto Love

De cryptomunt ripple is in 2017 met ruim 36.000 procent in waarde gestegen. In de top 10 van meest gestegen cryptomunten komt de grootste cryptomunt bitcoin niet eens voor.

Dat meldt Business Insider Nederland op haar website.

Bitcoin

Bitcoin staat op plek 14 met een groeipercentage van 1.318 procent, becijferde Quartz. Minder bekende cryptomunten zoals NEM, Ardor en Dash waren ook harde stijgers. De ranglijst is gebaseerd op cijfers van marktonderzoeker CoinMarketCap.

Ripple

De koers van Ripple bleef in 2017 lange tijd schommelen tussen de 10 en 20 eurocent per muntje. Ripple maakte de laatste weken van het jaar een enorme rally door vanwege een deal van Ripple Asia met 61 Japanse banken. De waarde ging over de twee euro per munt heen.

De Japanners gaan onderzoeken of met Ripple’s blockchaintechnologie creditcardtransacties sneller en efficiënter  uitgevoerd kunnen worden. Ook twee grote Zuid-Koreaanse banken zijn bij de pilot betrokken.

Ripple is binnen de crypto-industrie atypisch, omdat het bedrijf achter de munt actief samenwerkt met banken om internationale betalingen, transacties en bankafwikkelingen te versnellen. Ripple gaat uit van een gecentraliseerde in plaats van een gedecentraliseerde visie van munten als Ethereum en Dash.

ICO’s

2017 was ook het jaar dat de zogenaamde initial coin offerings (ICO’s) een enorme hype waren. Met een ICO wil een bedrijf geld ophalen door het uitgeven van eigen tokens. Dit kan ook door een munt te lanceren boven op een andere blockchain, zoals die van Ethereum.

In totaal was de ICO-markt in 2017 3,7 miljard dollar groot, aldus databedrijf Coin Schedule. Deze lijst wordt aangevoerd door Ardor, die sinds zijn bestaan ruim 16.000 procent is gestegen.

Als je ICO’s buiten beschouwing laat en Bitcoin vergelijkt met andere cryptomunten met een eigen blockchain presteert de grootste cryptomunt beter met een achtste plek. Maar ook hier staan Ripple, Ethereum, Litecoin en Cardano boven Bitcoin, aldus Quartz.

De groeipercentages van de cryptomunten ontstijgen ruimschoots de winst van de ‘normale’ beurzen. Zo steeg de index van techbeurs Nasdaq met 27 procent afgelopen jaar.

Voor 2018 is het lastig te voorspellen welke munten er het hardst gaan groeien. Maar dit jaar zal beslissend worden voor de crypto-industrie om zijn bestaansrecht te bewijzen.

Bronnen: Business Insider / Quartz

Advertisements

Advertisements
Http://www.bitcoinmagazine.nl

Wessel Simons

Vader van 3 kinderen, waaronder een tweeling van 2 jaar. Zijn 2 minutes of fame: enkele fragmenten van zijn radio-interview met Amy Winehouse in 2003 zit in de met Oscar bekroonde docu 'Amy' uit 2015. Sinds oktober 2017 oprichter/hoofdredacteur van Bitcoin Magazine Benelux, het platform dat dagelijks bericht over ontwikkelingen in de blockchain - en cryptomuntenindustrie. We hebben de ambitie om het online platform te ontwikkelen als de nummer #1 plek voor cryptocurrencies.
Follow Me:

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
nl_NLDutch
nl_NLDutch