WePower lanceert proefproject in samenwerking met Elering

WePower, een op de blockchain gebaseerd trading platform voor groene energie, ondertekende enkele maanden geleden een memorandum of understanding (MOU) met de Estse nationale transmissiedienstverlener Elering.
Dit om te kijken of er samenwerkingsmogelijkheden onderzocht kunnen worden en om technologische kennis te kunnen delen.

Estfeed

Vanaf vandaag gaan zij daadwerkelijk kijken of er integratiemogelijkheden zijn van het WePower netwerk met Elering’s Estfeed-dataplatform.
WePower is van mening dat het project een keerpunt kan betekenen voor blockchaintoepassingen in dagelijks gebruik. Volgens haar betreft het namelijk een van de meest fundamentele sectoren in het dagelijkse leven en gebruik; energie.
Het project stelt WePower in staat de werkelijke Estse energieproductie en verbruiksgegevens per uur te gebruiken om vervolgens te linken, testen en te verhandelen op haar WePower-platform.
Elering heeft de afgelopen jaren, samen met andere nationale energieorganisaties, flink ingezet om de energie-infrastructuur van het land te digitaliseren.
Mede daardoor kent Estland nu een 100 procent dekking in slimme meters met een eigen specifieke datahub, Estfeed genaamd.
Een ideale omgeving qua infrastructuur om de WePower technologie te testen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Blockchain revolutie

Een zinvolle integratie van WePower’s blockchaintechnologie met de energie-infrastructuur van Elering zou inderdaad een belangrijk bewijs kunnen leveren van de waarde van de blockchaintechnologie.
Daarmee zou namelijk een bijzonder breed publiek overtuigt kunnen worden van haar waarde. Elering betreft een exploitant van nationale transmissiesystemen van formaat, welk zijn impact heeft op iedere inwoner van Estland.
Daarnaast kunnen overheden wereldwijd mogelijk overtuigt worden van het nut.
Elering mag gezien worden als een van de meest innovatieve nutsbedrijven in Europa. Meerdere uitkomsten in innovatieve projecten werden de laatste jaren al overgenomen door andere bedrijven, zowel binnen als buiten Europa.

Met het samenwerkingsproject zouden dus zowel burgers, bedrijven als overheden overtuigt kunnen worden van het nut en de toepasbaarheid van de blockchaintechnologie.
En daarmee is het goed mogelijk dat er een bijzonder flinke stap vooruit wordt gemaakt richting een groenere toekomst, zowel qua energieverbruik als voor de blockchaintechnologie.

Bron: Medium

Foto: Flickr / Oran Viriyinci

Lees meer over: