“Zuid-Korea wil 24% belasting heffen bij ruilbeurzen cryptovaluta”

Zuid-Korea wil 24% belasting gaan heffen op de inkomsten die ruilbeurzen genereren met hun handel in cryptovaluta. De Zuid-Koreaanse plannen zijn bekend gemaakt door het Koreaanse persbureau Yonhap News dat zich baseert op een ambtenaar. Een van de voorwaarden die de overheid stelt is dat ruilbeurzen hun klantengegevens gaan delen. Dat verzoek hangt samen met het verbod dat Zuid-Korea heeft ingesteld op anonieme accounts.

Voor buitenlandse beleggers zal het lastiger worden een beleggingsrekening te openen. Zo heeft de ruilbeurs Korbit al aangekondigd de beurs te sluiten voor buitenlandse investeerders, hoogstwaarschijnlijk een eis vanuit de overheid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gerucht?

Maar er zijn ook twijfels hoe concreet de bovenstaande plannen zijn. Zo stelt de Financial Services Commission in het land, de financiële toezichthouder, dat Zuid-Korea witwaspraktijken wil tegengaan. Maar er is nog geen besluit welke maatregelen daartegen genomen gaan worden. Ook is nog onduidelijk of en hoe de overheid de transactiedata van de ruilbeurzen gaat controleren.

FUD?

Als gevolg van dit nieuws dalen de koersen van de twintig grootste cryptovaluta 5 tot 15 procent het afgelopen etmaal in het rood, volgens cijfers van beursgraadmeter Coinmarketcap.com. Positieve uitzonderingen zijn EOS en Stellar met kleine plusjes.

Europa

Volgens diverse blogs bereidt de Europese Unie ook een aantal aanvullende maatregelen voor om witwaspraktijken en financiering van terrorisme via virtuele handelsplatforms te voorkomen. Onderdeel van het plan is meer grip op de handel in cryptovaluta.
Geen elk land neemt het woord ‘verbod’ in de mond. De verwachting is dat grote landen als Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië nieuwe regels gaan opstellen, die tijdens de komende G20-bijeenkomst in maart met elkaar besproken gaan worden.

Bronnen: Yonhap / Coinjournal / Investing.com

Foto: Flickr.com

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...