6 vragen aan Stéphane Ifrah, CEO bij NapoleonX: “Beheer met onze trading bot een cryptofonds”

Bitcoin Magazine kreeg de kans om Stéphane Ifrah, CEO bij NapoleonX te spreken. Deze Franse onderneming heeft een kunstmatig intelligente (AI) tradingbot ontwikkeld.
Via deze botmanager kan er geïnvesteerd worden in diverse fondsen zoals algotradingfunds, Decentralized Autonomous Funds ook wel afgekort als DAF’s. De onderneming staat onder toezicht van Franse financiële autoriteiten en heeft een rating van 3,9 van de 5 gekregen op ICObench.

6 vragen aan Stéphane Ifrah, CEO bij NapoleonX

NapoleonX wil met haar lopende Initial Coin Offering (ICO) 15 miljoen euro ophalen. Tot nu toe is er 8 miljoen euro via de “crowd” opgehaald. De ICO staat nog 27 dagen open.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Wat is je professionele achtergrond en waarom ben je begonnen met Napoleon X?

Ifrah: “Twee van de oprichters, Jean-Charles en ikzelf, ontmoetten elkaar bij BNPParibas Asset Management. We beheerden fondsen voor een bedrag van bijna 4 miljard euro. Voortbouwend op mijn technische achtergrond ben ik kwantitatieve modellen gaan ontwikkelen om mijn besluitvorming te verbeteren. Onlangs nog woonde ik een Executive Program bij op de Ecole Polytechnique over Big Data en AI, waar ik Arnaud ontmoette. Arnaud heeft meer een private equity achtergrond en een doctoraat in de informatica.

Het NapoleonX project startte tijdens een netwerksessie met Arnaud en mijzelf. We hebben in eerste instantie Napoleon Capital opgericht, een boutique fonds dat €55 miljoen beheert via mandaten bij Family Offices. We realiseerden ons echter al snel dat dezelfde trading algoritmen in het crypto universum kunnen worden ingezet én volledige automatisering dankzij smart contracts. Sinds een jaar hebben we meer en meer tijd besteed aan dit project gezien het gebrek aan oplossingen om regelmatige prestaties op cryptos te genereren.”

2. Wat zal de blockchain / trading bot toevoegen aan het huidige aanbod van trading tools?

Ifrah: “Ten eerste richten we een vermogensbeheermaatschappij op die door de Franse overheid gereguleerd zal worden. Dit bedrijf zal zich specialiseren in het beheer van beleggingsvehikels (DAF’s) die allemaal zullen worden bestuurd door trading bots. Deze trading bots zullen worden uitgevoerd door middel van slimme contracten, waardoor volledige automatisering van processen mogelijk wordt. Deze slimme contracten zullen ook kunnen interacteren met het slimme contract van de vermogensbeheerder om de betaling van inkomsten te vergemakkelijken (85% prestatievergoedingen).”

3. Hoe wordt de token gebruikt?

Ifrah: “Er zijn 2 belangrijke toepassingen. Ten eerste het krijgen van dezelfde handelssignalen als de handelbots zodat mensen in staat zijn om voor zichzelf te handelen. Ten tweede
het verwerven van een aandeel van 85% in de door de eerste 10 DAF’s betaalde prestatievergoedingen.”

4. Kunt u de ‘soft’ en hard’ marktkapitalisatie van uw ICO uitleggen?

Ifrah: “Er is geen soft cap in onze ICO, slechts een harde cap van €15 miljoen. Gezien de start van het ICO zijn we voorbij het niveau waarop ons project levensvatbaar is. Het is nu een kwestie van ambitie.

5. Hoe worden de gegevens opgeslagen? Gedecentraliseerd?

Ifrah: “In ons bedrijfsmodel zijn gegevens essentieel, omdat wij handel drijven op basis van gegevens. We hebben twee keuzes. De eerste is het bouwen van onze eigen infrastructuur en databases. De tweede optie zou zijn om samen te werken met bedrijven als Enigma of BitCoin Terminal om toegang te krijgen tot deze gegevens. Het zal een kwestie zijn van kosten en ook van langetermijnvisie voor deze aanbieders.”

6. Wat zijn de volgende doelstellingen?

Ifrah: “We hebben de volgende mijlpalen vastgelegd:

1. Sluit de ICO eind februari af
2. Het platform opleveren om toegang te geven tot onze handelssignalen (eind april)
3. Ontvang het formulier vermogensbeheervergunning voor een Europese toezichthouder (mei – juni)
4. Lanceren van het eerste DAF (juni – juli)

Lees ook de ICO-tip van de week: NapoleonX, verzorgd door Jan-Robert Schutte van de Crypto Academy >>

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...