Grootste vermogensbeheerder ter wereld Blackrock: “Cryptomunten veel te volatiel voor de gemiddelde belegger”

Beleggen in cryptomunten is alleen aantrekkelijk voor beleggers met een sterke maag, stelt Richard Turnill, investeringsstrateeg bij Blackrock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld met een beheerd kapitaal van 6.280 miljard dollar.

Volatiliteit cryptomarkt

Volgens Turnill worden cryptomunten vanwege het hoge investeringsrisico geen vast onderdeel van het gemiddelde beleggingsportfolio van institutionele en particuliere beleggers. Hij zegt: “We zien cryptomunten wel steeds meer gebruikt worden zodra deze markt volwassen wordt. Maar nu is deze markt vooral een terrein van speculanten, oordeelt Turnill in zijn wekelijkse marktupdate.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koersen zijn zeer volatiel, de markt is zeer gefragmenteerd en er heerst een gebrek aan regels. Turnill: “De financiële crisis in 2008 is niets vergeleken met de volatiliteit waar deze markt dagelijks mee te maken heeft.“

Bronnen: BlackRock Investment Institute, met aanvullende data van Thomson Reuters.

Derivaten en indexfondsen

Sinds december is het mogelijk om via de beurzen CME en Cboe in Chicago te handelen in derivaten en indexfondsen (ETF’s), gebaseerd op de bitcoin. De handelsactiviteit van de derivaten valt tot nu toe tegen, een teken dat de gevestigde orde nog steeds terughoudend is met investeringen in de cryptomarkt. De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC heeft beleggers geadviseerd om niet te beleggen in indexfondsen.
De bitcoin stond begin januari op 14.200 dollar, de huidige koers ligt rond de 10.700 dollar.

Blockchain

Volgens Turnill wint deze markt aan aantrekkingskracht zodra men een aantal uitdagingen overwint. Hij vindt de blockchaintechnologie nog “stevig aangepast” moet worden om als “software-oplossing” brede acceptatie te krijgen. Regelgeving kan daar volgens hem een beslissende rol spelen. Nieuwe regels zijn zeker te verwachten na de G20-bijeenkomst in maart, aldus Turnill.

Bron: CNBC

Lees meer over:
beleggenBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...