Cryptomarkt aangeslagen met 100 miljard dollar verlies in één week; bitcoin 24% gedaald afgelopen 72 uur; Jan Robert Schutte (CryptoAcademy) adviseert: “Ga short met bitcoin”

De afgelopen drie dagen heeft de bitcoin 24% van zijn waarde ingeleverd. Het huidige koersniveau schommelt rond de 8.600 dollar, ruim 6.900 euro. Het verlies over het afgelopen etmaal is afgerond 14%. De totale markt krijgt klappen.

Correctie cryptomarkt en daling bitcoin

De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt is circa 350 miljard dollar. Ruim één week geleden lag dit cijfer nog op 450 miljard dollar. De daling is goed zichtbaar in de onderstaande grafiek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Iets meer perspectief: op het absolute dieptepunt, 6 februari 2018, lag dit cijfer op 279 miljard dollar. Waar de markt nu staat, is goed zichtbaar op de onderstaande drie maanden grafiek.

Marktupdate CryptoAcademy

In zijn marktupdate geeft cryptotrader Jan Robert Schutte van CryptoAcademy het advies om “short” te gaan met de bitcoin. Bekijk in de onderstaande video zijn argumenten hiervoor.

Bekijk meer webinars van Jan-Robert Schutte:

Over Jan Robert Schutte

Sinds 1996 is Jan Robert Schutte actief op de aandelen- en derivatenmarkten en was hij als optiehandelaar werkzaam op de Amsterdamse Optiebeurs.

Van 2000 tot 2004 was Jan Robert bij BinckBank verantwoordelijk voor Technische Analyse en optiestrategieën en heeft hij zich daarna gespecialiseerd in spread trading van derivaten en Crypto Currency Trading. In 2011 heeft hij met Harry Klip OptieAcademy opgericht.

Jan Robert Schutte is technical trader/coach en heeft al honderden beleggers gecoacht. In juli 2017 heeft Jan Robert samen met partners Harry Klip en Hans van den Boogaard CryptoAcademy opgericht.

Over CryptoAcademy

CryptoAcademy is de eerste en grootste Nederlandstalige community waar je leert hoe je geld verdient met handelen in cryptocurrencies en Bitcoin-opties en -futures zowel voor beginnende als gevorderde traders. Daarnaast heeft CryptoAcademy een groot internationaal netwerk opgebouwd en maakt deel uit van Advisory Boards bij een aantal ICO’s.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico.

Inschrijven nieuwsbrief



Lees meer over:
Bitcoin nieuwscryptomarkt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.