John Oliver legt uit waarom investeren in cryptovaluta’s hetzelfde is als een piramidespel

Zij die vroeg in bitcoin zijn gestapt zijn tegenwoordig miljonair, maar een belegging in bitcoin en andere crypto’s zou er voor kunnen zorgen dat je in een piramidespel wordt gezogen, aldus Oliver.

Piramidespel

Tegenwoordig zijn er al meer dan 1.500 officieel genoteerde cryptovaluta, met nog vele duizenden die staan te springen om opgenomen te worden bij de verschillende beurzen. Bitcoin, de meest prominente en een van de meest hooggewaardeerde cryptomunt, zorgde ervoor dat velen die er als eersten in investeerden miljonair werden. Probleem daarbij, aldus host van comedyshow Last Week Tonight John Oliver, is dat mensen in crypto’s investeren omdat ze snel veel geld denken te verdienen zonder te weten waarmee ze zich inhouden of welke risico’s er aan vastkleven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Oliver is bitcoin voor de gemiddelde persoon: “Everything you don’t understand about money combined with everything you don’t understand about computers”

Het betreft een risicovolle investering, aldus Oliver, want de prijs kan gemanipuleerd worden als bij een piramidespel. Op de Amerikaanse dollar wordt het in ieder geval nog duidelijk aangegeven.

Foto: Flickr / c_ambler

Inschrijven nieuwsbrief



Lees meer over:
Bitcoin nieuwspiramidespel