Koers ICON schiet 59% omhoog na notering Bithumb

Langverwacht en toch gekomen: het Koreaanse ICON (ICX) is genoteerd aan de Koreaanse ruilbeurs Bithumb. Het gevolg in het cryptogekke land: de koers van ICX is de afgelopen 24 uur met 59% gestegen.

Bithumb

De ruilbeurs heeft een weggeefactie van ICX airdrops de komende dagen, zo maakt het via Twitter bekend. Handelaren die met meer dan 1 miljoen WON (759 euro) handelen kunnen aan de actie meedoen. De bonussen lopen op tot 20 ICX, zodra iemand meer dan 3 jaar geregistreerd staat aan Bithumb.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Koers ICON schiet 59% omhoog na notering Bithumb

ICON

ICON geldt populair gezegd als het Koreaanse equivalent van ethereum, een platform waar startups en bestaande bedrijven hun blockchain op kunnen bouwen. De Koreanen zijn zeer ambitieus: ICON wil álle blockchains ter wereld aan elkaar knopen. Ze richten hun pijlen in eerste instantie op behoefte vanuit de publieke sector: universiteiten, ziekenhuizen, zorgorganisaties, maar ook banken en het bedrijfsleven. Eind januari kreeg het mainnet van ICON een fikse update om ze technologisch klaar te stomen voor deze enorme exercitie.

Krantje afrekenen met ICX?

Bithumb heeft in eigen land een aantal deals gesloten met pinautomatenleveranciers, kiosken en hotelketens zodat klanten met cryptomunten kunnen betalen. Het is een kwestie van tijd voordat je ook je ICX tokens kunt omzetten in Won. Onder het nieuwe Touch B worden bitcoinautomaten in de markt gezet. Bij een kiosk kunnen klanten door het ingeven van een wachtwoord hun tegoed op Bithumb aanspreken om betalingen te doen.

Bronnen: Bithumb / Finance Magnates

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
BithumbICONICX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.