Nieuwsberichten » Bitcoin » beleggen » De Elliott Wave-analyse van de Week van valutahandelaar Peter Noppen: de korte en lange termijn verwachting van ethereum

De Elliott Wave-analyse van de Week van valutahandelaar Peter Noppen: de korte en lange termijn verwachting van ethereum

De zelfstandige valutahandelaar Peter Noppen (LinkedIn) gaat de komende maanden bij Bitcoin Magazine Benelux een aantal cryptomunten bespreken. Deze keer: ethereum, de cryptomunt van o.a. Vitalik Buterin die de komende maanden moet bewijzen dat zijn netwerk toekomstbestendig is voor de enorme groeistuipen van het ethereum-netwerk.

De Elliott Wave-analyse van de Week: ethereum


Als we naar de daggrafiek van ethereum kijken (zie hierboven), zien we dat de koers zich nog altijd in correctieve Wave 4 bevindt. De grootste koersbewegingen doen zich zo goed als altijd voor in Waves 3, zoals ook hier goed te zien is. We herkennen deze Waves 3 aan het grootste momentum, zoals hier wordt vertaald in de zogeheten Awesome Oscillator (AO).

Deze indicator is ooit gecreëerd door Bill Williams, de geestelijk vader van “Trading Chaos” en tevens één van mijn grote inspiratoren.

Zodra deze AO de nullijn kruist, is Wave 4 bevestigd. Dat betekent dus niet dat deze pas dan als een Wave 4 wordt aangemerkt, het gaat alleen om een bevestiging! Wave 4 begint daarmee vanaf het einde van Wave 3, hier gemarkeerd met het blauwe vierkantje.

Zodra deze Wave 4 helemaal compleet is, zal de koers een nieuwe stijging inzetten in de vorm van finale Wave 5. Deze Wave 5 zal, als mijn interpretatie klopt, een nieuwe “all time high” neerzetten.

We zullen nu inzoomen op (het waarschijnlijk laatste deel van) deze Wave 4, om te kijken wat de stand van zaken is. Dit doen we door naar een kleiner tijdsraam te kijken, in dit geval de 4-uur grafiek. We beginnen deze analyse vanaf de zwarte verticale lijn.

Het heeft er alle schijn van dat we hier te maken hebben met een zogeheten “impulsive” Wave (= in de richting van de trend. Ter onderscheid: er zijn ook “corrective” Waves, welke tegen de trend in bewegen).

Deze “impulsive” Waves bestaan uit een 1-2-3-4-5 structuur, die ik hier heb ingetekend. De koers lijkt zich ook hier in een Wave 4 te bevinden, echter wordt dit pas bevestigd zodra de Awesome Oscillator (AO) de nullijn kruist!

Één van de 3 hoofdregels van de Elliott Wave Theory luidt, dat Waves 4 nooit een slotkoers in het bereik van Waves 1 mogen laten zien (hier aangeduid met de rode horizontale lijn). Pas wanneer deze Wave 4 voltooid is, wordt het mogelijk een target gebied aan te geven voor het laagste punt, het einde van Wave 5.

Bovendien zien we in bijna alle gevallen dat er divergentie optreedt tussen Waves 3 en Waves 5. Dit kenmerkt zich doordat de koers een nieuwe lagere “low” laat zien, terwijl de AO een nieuwe hogere “low” toont.

Zodra deze correctie, zoals deze op de daggrafiek te zien is, volledig is, verwacht ik dat ethereum zijn weg naar een nieuwe “all time high” zal inzetten. Temeer wanneer de rode trendlijn wordt doorbroken!

Over valutahandelaar Peter Noppen

Peter Noppen heeft diverse commerciële functies bekleed in het verzekeringswezen, alvorens hij wegens ziekte afgekeurd raakte. Hij is zich vervolgens gaan toeleggen op speculeren op de valutamarkt, de Foreign Exchange, ook wel bekend als FOREX. Peter heeft zich daarbij vooral bezig gehouden met het bestuderen van Elliott Wave Theorie, gecombineerd met Fibonacci levels. Inmiddels is hij daarmee zeer succesvol en geeft hij ook internationaal, online les in Elliott Wave Theory, vaak afgekort tot EWT. Daarnaast heeft hij een behoorlijk aantal, op EWT gebaseerde, publicaties en analyses op zijn naam staan op diverse sites.”

Meer van Peter Noppen lezen?

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Kritieke fout in op Ethereum gebaseerd framework voor Russische verkiezingen

Arnold Hubach

Vitalik Buterin over Ethereum: ‘Groeiende blockchain is een gevaar voor de adoptie’

Arnold Hubach

Vitalik Buterin ziet bottleneck voor Ethereum: ‘Blockchain is bijna vol’

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder