Een Tesla of Leaf opladen met bitcoin? Deze Japanse energieleverancier rekent laden elektrische auto af via het Lightning netwerk

De energieleverancier van Japan wil het mogelijk maken om kleine transacties via het Lightning Netwerk (LN) te laten lopen. Het recente uitgerolde LN is een extra protocol binnen de bitcoinblockchain om vooral kleinere transacties sneller en goedkoper te maken. De eerste uitkomsten zijn positief, melden de Japanse partijen Chubu Electric Power en de startup Nayuta. De elektrische auto werd direct opgeladen zonder enige vertraging.

Lightning netwerk

Volgens senior manager Hidehiro Ichikawa onderzoekt Chubu al langer hoe realtime betalingen mogelijk zijn in combinatie met Internet-of-things – en blockchaintoepassingen. Hij gelooft dat LN de sleutel is om deze ‘machine’ op gang te brengen. Ook Kenichi Kurimoto, de CEO van Nayuta, zegt: “Real-time betalen is een vereiste voor steeds meer technologische toepassingen.”
De Japanners hebben bij deze test een knooppunt (node) van het LN aangesloten op een lader van een elektrische auto. De eveneens Japanse startup Infoteria ontwikkelde een mobiele app voor de eindgebruiker. De app communiceert met de lader via wifi of bluetooth.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dummy bitcoin

In tegenstelling tot andere testen, is er geen sprake van een ‘echte’ bitcoin in deze test. De betrokken partijen hebben een dummy bitcoin ontworpen in een gesloten testnetwerk. Een volgende toepassing is het betalen van je parkeergeld via deze app.
Door meer toepassingen kan bitcoin met LN zich tot alternatief ontwikkelen voor de creditcard. De Japanners prijzen de betrouwbaarheid en de snelheid van de LN-transactie. Ze gaan nieuwe testen en toepassingen introduceren, aldus Ichikawa. Nayuta werkt aan compatibiliteit van zijn software met de drie andere belangrijke Lightning software-implementaties die momenteel het meest in gebruik zijn.

Bron: Coindesk

Foto: Flickr.com

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...