Nieuwsberichten » Bitcoin » Een Tesla of Leaf opladen met bitcoin? Deze Japanse energieleverancier rekent laden elektrische auto af via het Lightning netwerk

Een Tesla of Leaf opladen met bitcoin? Deze Japanse energieleverancier rekent laden elektrische auto af via het Lightning netwerk

De energieleverancier van Japan wil het mogelijk maken om kleine transacties via het Lightning Netwerk (LN) te laten lopen. Het recente uitgerolde LN is een extra protocol binnen de bitcoinblockchain om vooral kleinere transacties sneller en goedkoper te maken. De eerste uitkomsten zijn positief, melden de Japanse partijen Chubu Electric Power en de startup Nayuta. De elektrische auto werd direct opgeladen zonder enige vertraging.

Lightning netwerk

Volgens senior manager Hidehiro Ichikawa onderzoekt Chubu al langer hoe realtime betalingen mogelijk zijn in combinatie met Internet-of-things – en blockchaintoepassingen. Hij gelooft dat LN de sleutel is om deze ‘machine’ op gang te brengen. Ook Kenichi Kurimoto, de CEO van Nayuta, zegt: “Real-time betalen is een vereiste voor steeds meer technologische toepassingen.”
De Japanners hebben bij deze test een knooppunt (node) van het LN aangesloten op een lader van een elektrische auto. De eveneens Japanse startup Infoteria ontwikkelde een mobiele app voor de eindgebruiker. De app communiceert met de lader via wifi of bluetooth.

Dummy bitcoin

In tegenstelling tot andere testen, is er geen sprake van een ‘echte’ bitcoin in deze test. De betrokken partijen hebben een dummy bitcoin ontworpen in een gesloten testnetwerk. Een volgende toepassing is het betalen van je parkeergeld via deze app.
Door meer toepassingen kan bitcoin met LN zich tot alternatief ontwikkelen voor de creditcard. De Japanners prijzen de betrouwbaarheid en de snelheid van de LN-transactie. Ze gaan nieuwe testen en toepassingen introduceren, aldus Ichikawa. Nayuta werkt aan compatibiliteit van zijn software met de drie andere belangrijke Lightning software-implementaties die momenteel het meest in gebruik zijn.

 

Bron: Coindesk

Foto: Flickr.com

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Halving Bitcoin en Bitcoin Cash komen steeds dichter bij elkaar

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers richting $11.400?

John van Meer

Bitcoin (BTC) door $11.000 na uitspraken Witte Huis, altcoins herstellen

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder