Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Van patentaanvraag tot winkelschap: het Australische blockchainplatform USAT decentraliseert het intellectuele eigendom van technologische innovaties

/
/
/
Spread Your Crypto Love

Advertorial – De ICO van het Australische United Scientists Association of Technology (USAT) loopt tot 15 april. Wie schuilt er achter dit bedrijf, wat doen ze en wat zijn hun ambities?

1. Wat doet de United Scientists Association of Technology?

USAT is een non-profit organisatie die blockchaintechnologie gebruikt om het intellectuele eigendom van wetenschappelijke innovaties te decentraliseren. Het bedrijf uit Australië wil met haar platform het intellectuele eigendom achter nieuwe technologische innovaties financieren, ontwikkelen en vermarkten.

USAT is een bestaand bedrijf met ‘gewoon’ activa op de balans’. De ICO fungeert als een nieuwe manier om kapitaal op te halen. De opbrengsten uit de ICO wordt voor 75 procent gestoken in verdere product development van het platform en de innovaties die erop geregistreerd worden.

USAT is diep ingebed in de wetenschappelijke wereld met meer dan 300 wetenschappers die het platform ondersteunen. Ook politiek is er steun: zo heeft de Liberal National Party of Queensland (LNP) mede het zonne – en windpark gefinancierd, het eerste pilotproject op het USAT platform.

USAT heeft daarnaast verschillende patenten in handen en wordt ondersteund door denktank AIHEM, of Australian Institute of High Energetic Materials. Het team bestaat uit voornamelijk (energie) experts afkomstig uit de wetenschap, aangevuld met blockchain developers en marketeers.

2. Waarom is deze blockchainoplossing nodig?

Via de smartcontracttechnologie van USAT, gebouwd op het ethereum-netwerk, krijgen ontwikkelaars/uitvinders de mogelijkheid om autonoom en veilig hun uitvinding te registreren.

De oprichters van USAT erkennen dat uitvinders/ontwikkelaars vaak een moeizaam proces doorlopen: van het aanvragen van een octrooi/patent, het regelen van financieren, het in productie brengen van een concept en vervolgens het vermarkten van het product.

Hoe werkt het? Zodra een ingediend idee is goed – of afgekeurd op basis van technische en commerciële beoordelingscriteria. Vervolgens wordt de indiener beholpen bij het patenteren van het idee en koopt USAT de octrooien en de rechten tegen een overeengekomen vergoeding.
Vervolgens neemt USAT ook de marketing op zich om het product (of een licentie ervan) aan de man te brengen bij overheden of bedrijfsleven.

3. Hoe wordt de token gebruikt?

Een belangrijke stap is decentralisatie van het intellectuele eigendom (IP). Daarmee komt ook de USAT Token in beeld. De token is het betaalmiddel binnen het platform. Zo zijn er tokens nodig voor de aanvraagprocedure en de kosten voor het vastleggen van het intellectuele eigendom.
Volgens de initiatiefnemers krijgt de tokens meer waarde zodra het platform groeit en er meer technologieën naar de markt gaan.

4. Heeft USAT al klanten?

Ja, het eerste project op het platform is een nog te ontwikkelen zonne- en windpark aan de Sunshine Coast in Queensland, Australië. Bijzonder: de gegeneerde zonnestroom wordt als warmte lokaal opgeslagen, zoals in onderstaand filmpje duidelijk wordt. Het park levert genoeg schone energie om bijvoorbeeld een cryptomuntenmijn of een andere fabriek van genoeg stroom te voorzien.

Solar-wind farm explained from USAT Inc. on Vimeo.

5. Wat zijn de details van de ICO-verkoop?

De details van de tokenverkoop:

  • De publieke ICO loopt van 15 februari tot en met 15 april
  • 1 USAT token is gewaardeerd op 0.0000705 ethereum
  • 50% van de beschikbare tokens wordt verkocht. 35% is gereserveerd voor het USAT team en 15% voor de achterliggende non-profit stichtin
  • 75% van de opbrengst uit de publieke tokenverkoop wordt gebruikt voor product development; 20% wordt gebruikt voor de USAT organisatie en de overige 5% gaat op aan marketing en lopende zaken.

Meer lezen over USAT?

Inschrijven nieuwsbriefBron / Foto: USAT

Advertisements
Http://www.bitcoinmagazine.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contentpartner: Cyber Capital

Ledger Nano S voor slechts €79!

Nieuwe partner: Bitcoin Meester

Partner: Dentacoin

3 favorite altcoins

Nieuwe mediapartner: Coinpost.jp

This div height required for enabling the sticky sidebar


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
nl_NLDutch
nl_NLDutch