VIDEO Vlogger Coin Mastery ‘shillt’ een aantal altcoins. Dit zijn ze: OmisoGo, Litecoin en Monero

De vlogger Coinmastery (110.000 abonnees) geeft commentaar op de recente daling van de cryptovalutamarkt, bitcoin voorop: hij vindt dat alleen een "massaal geloof" in de cryptovaluta kan leiden tot een positieve ommezwaai op de markt. "We vechten nu teveel tegen de overheden", aldus Carter Thomas, de man achter het kanaal. Hij zegt: "Diverse altcoins staan op de nominatie om bitcoin voorbij te streven op de langere termijn." Hij noemt de volgende namen: OmiseGo, Litecoin, Monero en de gehele top 20. Waarom noemt hij specifiek deze altcoins en dan in het bijzonder cryptomunten?

1. OmiseGo (#21)

OmigeGo (OMG, nummer 21 van de lijst): OMG is een cryptomunt, zoals bitcoin, litecoin en monero dat ook zijn. OMG haalde 25 miljoen dollar tijdens hun ICO en is sinds juli 2017 verhandelbaar.
Ze positioneren zichzelf als een betaaldienst van de toekomst. Via hun platform, dat draait op ethereum, is het mogelijk om alle mogelijke transacties te doen zonder tussenkomst van een bank. Je kunt bij wijze van ook je Airmiles inwisselen tegen crypto of fiat. Maar ook overtollige zonnestroom kan verkocht worden via dit netwerk. IOTA is daarbij faciliterend. De voordelen: real-time betalingen dus sneller dan een bank en tegen lage transactiekosten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bijzonder is dat OmiseGo het eerste project op Plasma is, het nieuwe project van Joseph Poon (Twitter) en Vitalik Buterin van ethereum. Wat houdt Plasma in? Feitelijk een nieuw raamwerk waarmee het proof-of-stake-concept van slimme contracten schaalbaarder, sneller en autonomer gaan werken dan nu het geval is op het ethereum-netwerk. Het hele idee is dat slimme contracten autonoom gaan werken en 'leven' van transactiekosten uit het netwerk. En daar doelt Carter op: deze cryptomunt kan profiteren van het momentum van Plasma. Lees hier de white paper van OmiseGo >>

Bijsluiter: Carter zegt er eerlijk bij dat hij veel OMG tokens bezit en ze daarom ook "shillt".

2. Litecoin (#5)

De nummer 5 van de markt met een marktkapitalisatie van ruim 9 miljard dollar (7,3 miljoen euro). Ter vergelijking: een supermarkt als Jumbo heeft in 2017 ruim 7 miljard euro aan omzet gedraaid. In de praktijk volgt LTC de koers van BTC, maar heeft LTC de neiging om na een flinke dip harder te pompen. Litecoin wordt steeds meer toegepast als betaalmiddel, denk bijvoorbeeld aan het gamesplatform Steam. Charlie Lee komt na het weekend met nieuws: volgens de geruchtenmolen gaat het om een notering aan de Gemini-ruilbeurs van de gebroeders Winklevoss.

3. Monero (#11)

Monero heeft een privacytroef in handen. Wordt binnen de markt gezien als de meest aantrekkelijke cryptomunt die privacy hoog in het vaandel heeft staan, een 100% anonieme cryptomunt zeg maar.Ook het netwerk van monero is nog steeds een stuk sneller dan het netwerk van bitcoin, wat een aantal voordelen met zich meebrengt.

4. De hele top 20 vanwege indexfondsen

Een hardnekkige trend in de markt is de opkomst van indexfondsen, waarbij altcoins in een mandje aangeboden en verhandeld worden. Recent kwam Coinbase met het nieuws van een eigen indexfonds. Interessant voor de toekomst, ook hoe overheden en toezichthouders met deze fondsen omgaan.In Nederland wordt er streng toegezien op binaire opties, maar ook op future - en derivatenproducten die zijn gekoppeld aan de (toekomstige) waarde van de bitcoin en altcoins.

Vlogger Coin Mastery

Inschrijven nieuwsbrief



Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...