Nieuwsberichten » Bitcoin » beleggen » Broodje HODL#6: kun je met 1.000 stuks NEO over 2 jaar zorgeloos met pensioen?

Broodje HODL#6: kun je met 1.000 stuks NEO over 2 jaar zorgeloos met pensioen?

bitcoin kopen

De Deepbrain Chain, Red Pulse, Alphacat, Trinity Network Credit, The Key en QLink. Wat hebben deze cryptomunten gemeen? Ze zijn Chinees.

En de meer ervaren traders (waar ik mezelf absoluut niet toe schaar) weten: de koersen van Chinese altcoins staan gelijk aan een patiënt wiens hartslag het net begeven heeft…een flat line. Zelfs in de onlangs opverende markt, willen sommige muntjes deze trend niet doorbreken.

De bovenstaande cryptomunten hebben toch nog iets gemeen?

Inderdaad, ze zijn gebouwd op het netwerk van het Chinese NEO, een cryptomunt waarvan de verwachtingen zéér hoog gespannen zijn. Zo meldde een bekende Nederlandse cryptotrader in het appgroepje ‘De Altcoinbazen 1.0’: “Mijn verwachting: met 1.000 NEO op je Ledger kan je met pensioen als je deze voorraad de komende twee jaar niet hoeft aan te breken.”

Gezien zijn reputatie zal hij deze uitspraak op een late zaterdagavond érgens op baseren. De prijs van NEO was op dat moment circa 86 dollar.

  bitcoin meester  

Met NEO met pensioen?

Welke verwachting over de koers van NEO schuilt er in deze uitspraak? Stel dat je 1.000 NEO bezit, kun je dan over twee jaar met pensioen? Dat is uiteraard afhankelijk van de koersgroei de komende twee jaar, je gezinssituatie en leefpatroon, inflatie, belastingdruk, (crypto) valutaschommelingen, etc.

Maar stel dat iemand nu 30 jaar is en nog 35 jaar moet werken en daarna 15 jaar met pensioen gaat. Stel dat degene circa 2.500 euro netto per maand nodig heeft om in zijn levensonderhoud te voorzien (hypotheek/huur, verzekeringen, energie, boodschappen, vakanties etc.). En stel dat die lasten de komende 50 jaar nagenoeg stabiel blijven (niet aannemelijk), maar stel: wat heeft degene over twee jaar aan kapitaal nodig om het uit te zingen? Een simpele rekensom leert dat dat 30.000 euro netto per jaar is, en uitkomt op 1,5 miljoen euro.

Wat moet een NEO-portfolio in maart 2020 waard zijn om de uitspraak te ondersteunen? Stel dat je vandaag 1.000 NEO koopt, dan is dat circa 85.000 dollar tegen een koers van 85 dollar. Omgerekend 69.000 euro.

De koers van NEO zal 21,7 keer over de kop moeten gaan om dit portfolio naar een niveau van 1,5 miljoen euro te brengen. Dat zou betekenen dat NEO per stuk ruim 1.800 dollar waard zal zijn over twee jaar.

Een reëel scenario? Als ik een glazen bol had, zou ik het zeggen.

De afgelopen weken is NEO meegegaan in de altcoinmalaise. Zo is de waarde de afgelopen week met 42% afgenomen. Zetten we dit in perspectief: de afgelopen zes maanden is de waarde van NEO juist drie keer over de kop gegaan met een groei van 300%.

blockport

Meest succesvolle Chinese cryptomunt

In potentie kan de munt nog flink doorgroeien. Je kunt zeggen dat NEO de meest succesvolle Chinese cryptomunt van dit moment is, vindt ook Kai Segdwick van Bitcoin.com. NEO is genoteerd aan alle grote ruilbeurzen, er wordt veel in gehandeld, het is het platform waar vele (Chinese) ICO’s op kunnen lanceren en het heeft een smartcontract functionaliteit zoals marktleider ethereum dat ook biedt.

Maar er zijn ook de nodige onzekere factoren. NEO zou een duur, gecentraliseerd en onbruikbaar platform zijn. Zo zou het netwerk van NEO traag zijn geworden tijdens de tokenverkoop van The Key, zo meldt deze blog. Er zijn twijfels of de blockchain 1.000 trades per seconde aan kan.

Daarnaast, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Charlie Lee van Litecoin, is CEO Da Hongfei zeer spaarzaam met zijn openbare uitingen. Hij tweet gemiddeld één keer per maand, terwijl hij toch 40.000 volgers heeft op Twitter. In een zeer snel ontwikkelende wereld, waar ook veel nepnieuws voorkomt, is het de vraag of dit de juiste communicatiestrategie is.

ICO-platform

Het potentieel voor de toekomst van NEO hangt samen met het succes van de ICO’s die op het platform gelanceerd worden. Idealiter versterken de ICO’s het platform intrinsiek door de ontwikkeling van decentrale applicaties (“dapps”), decentrale ruilbeurzen (“dexes”), nieuwe protocollen en toepassingen buiten de blockchain om.

Dit weekend waren er geruchten dat China stilletjes en op zéér lange termijn cryptovaluta gaat reguleren. Zo zegt een gouverneur van de grootste overheidsbank van het land dat cryptovaluta “onvermijdelijk” papier en giraal geld gaan vervangen. China erkent momenteel cryptovaluta niet als betaalmiddel. Ook zijn cryptoruilbeurzen én zogenaamde Initial Coin Offerings (ICO’s) verboden in het land. Dit heeft tot gevolg dat veel blockchain startups én ruilbeurzen verkassen naar bijvoorbeeld HongKong en Singapore.

Meer marktupdates lezen?

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkse crypto en blockchain nieuwsbrief!

Gerelateerde berichten

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.