Verge (XVG) slaat mogelijke 51% aanval af

Er is mogelijk een poging gedaan tot een 51% aanval op Verge (XVG). Een fout in de code van XVG werd misbruikt, meldt een gerenommeerde gebruiker op de community Bitcointalk. Feit is in ieder geval dat de hacker een flinke hoeveelheid Verge heeft weten te bemachtigen door het misbruiken van de fout.

Lees ook bij Bitcoin Magazine Nederland: “Waarom Verge zo ongelooflijk hard stijgt”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verge (XVG) aanval

Kort nadat deze post op Bitcointalk verscheen is de hacker gestopt met mijnen. De aanvaller heeft dertien uur (!) lang beloningen in de vorm van XVG gekregen, elke seconde opnieuw.

Door de fout in de code was het mogelijk vals te spelen tijdens het minen van de coin. De exploit zorgde ervoor dat je door een trucje Verge kon laten ‘denken’ dat je blocks hebt gemijnd terwijl dat niet zo is. De hacker was door deze fout in staat om één block per seconde te mijnen. Normaal gesproken doe je veel langer over een block én is het nooit zo vaak achter elkaar dezelfde partij die de beloning krijgt.

Update: Verge heeft inmiddels officieel gereageerd en zegt het probleem al te hebben opgelost.

Lees verder bij Blockchainstories.com >>

Foto: Flickr / The Coalie Fiend

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
beleggenVerge

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.