Samsung gaat de blockchain gebruiken om vrachtkosten te reduceren

Samsung Electronics is van plan om het grootboeksysteem van de blockchain te gaan gebruiken om haar logistieke stromen bij te gaan houden en vrachtkosten te reduceren.

Dit volgens Song Kwang-woo, die aan het hoofd staat van de blockchainafdeling bij Samsung SDS. Volgens het bedrijf kunnen verschepingskosten, dat voor enkel Samsung al in de miljarden dollars loopt, middels de blockchain met 20 procent worden verlaagd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Song Kwang-woo, tevens vice president bij Samsung SDS: “It will have an enormous impact on the supply chains of manufacturing industries”

Andere oplossingen

Vorige maand werd al bekend dat Accenture samen met AB InBev, APL en Kuehne + Nagel bezig is met een eigen blockchainoplossing voor de logistieke sector. Dat zou volgens eigen zeggen een enorme efficiëntieverbetering moeten opleveren.

De door Accenture en partners ontwikkelde oplossing versnelt de stroom aan transportdocumenten, reduceert de vereiste gegevensinvoer met 80 procent, vereenvoudigt gegevenswijzigingen tijdens het verzendproces, stroomlijnt de controles die vereist zijn voor vracht en vermindert de last en het risico van boetes voor de naleving van de douanevoorschriften die aan klanten worden opgelegd.

Gigantische markt

Volgens onderzoeksbureau International Data Corporation (IDC) zal er dit jaar wereldwijd 2,1 miljard dollar uitgegeven worden aan mogelijke blockchainoplossingen. Dat is meer dan het dubbele ten opzichte van vorig jaar, toen er 945 miljoen dollar werd uitgegeven. In 2021 wordt geschat dat jaarlijkse uitgaven richting de 9,7 miljard dollar gaat.

Vorig jaar schatte onderzoeksbureau Gartner dat de zogenoemde “business value-add” van de blockchain in 2025 uit zal groeien tot meer dan 176 miljard dollar, om vervolgens in 2030 door te groeien naar meer dan 3,1 biljoen dollar. Daarbij moet gedacht worden aan de toegevoegde waarde van het product in innovatie, in plaats van de dollars of euro’s die werkelijk gespendeerd worden.

Brede crypto interesse

Samsung ziet niet alleen toekomst in de blockchaintechnologie, de technologie achter cryptovaluta als de bitcoin.
In januari werd bekend dat Samsung ook op een ander vlak met crypto’s bezig is. Zo werkt het aan een zuinige chip, speciaal voor het creëren van bitcoins. Samsung wil de zogenoemde Application Specific Integrated Circuits (ASIC) gaan gebruiken om het ‘minen’ van bitcoins efficiënter te maken.

Bronnen: Bloomberg, Coin Telegraph, IDC, Accenture

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief